Brendirajmo hrvatsku kvalitetu Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu
Caprilo – meki masni sir od kozjeg mlijeka s plemenitom plijesni
Ovaj meki sir od kozjeg mlijeka s plemenitom bijelom plijesni blagog je okusa i mirisa koji podsjeća na šampinjone. Snježnobijela plijesan na površini daje mu poseban vizualan šarm i neodoljiv okus i miris. Duljim zrenjem tijesto se u unutrašnjosti uz površinu počinje razlijevati, a okus je malo pikantniji, što je za prave gurmane i poznavatelje sira iznimno poželjno svojstvo. Izvrstan je sastojak sirnih plata, dodatak raznim jelima, napose mesnim odrescima, ukusno samostalno jelo (paniran ili fritiran sir), prilog, predjelo ili poslastica na kraju jela. Dobitnik je zlatne medalje na Svjetskom ocjenjivanju sireva 2000. u Londonu.
Caprilo je ponos Vindijinih sirara i hrvatski sir svjetske kvalitete. Jedan komad sira teži oko 100 grama.
Poslovni sustav Vindija, prehrambeni div u Hrvatskoj i jedan od najvećih proizvođača hrane u Europi, više od pedeset godina svoj uspjeh gradi na inovativnosti, tehnologiji i znanju. Tvrtka bogate tradicije s definiranom misijom, pomno isplaniranom strategijom i jasnom vizijom razvoja danas objedinjuje osam respektabilnih tvrtki članica: Vindiju – proizvođača mlijeka, mliječnih proizvoda i bezalkoholnih napitaka, Koku – peradarsku industriju mesa, riječki ViR – proizvođača mesnih prerađevina mesa krupne stoke, Varaždinsku pekarnicu Laticu, Vindon u Slavonskom Brodu – novoizgrađenu tvornicu za proizvodnju i preradu puretine te Domil – županjsku mljekaru. Najnovija je članica novoizgrađena moderna tvornica stočne hrane za proizvodnju smjesa...
Spoj tradicionalnog načina proizvodnje svježeg sira ocjeđivanjem u sirnoj marami i visoke kvalitete Vindijina domaćeg mlijeka 'z bregov pretočen je u poseban delikatesni proizvod Varaždinski svježi sir u sirnoj marami. Baš kako su to radile naše bake – ručno izrađen,...
Ovidur je tvrdi sir od ovčjeg mlijeka. Naziv mu potječe od latinskih riječi ovis (ovca) i dur (tvrd). Njegova izvrsnost plod je duge varaždinske tradicije u sirarstvu te truda i znanja vrsnih tehnologa. Ovaj svjetložuti sir blage, gotovo karamelne arome,...
Caprodur, tvrdi sir od kozjeg mlijeka, od 2007. do 2014. godine uzastopni je dobitnik zlatnih medalja koje je dodijelio DLG, krovno europsko agrikulturno udruženje, te zlatne i srebrne medalje na Svjetskom ocjenjivanju sireva (World Cheese Awards) u Londonu 2004. i...
Capron je meki masni sir od kozjeg mlijeka koji zrije pod crvenom mažom. Nježna je tijesta, osebujna okusa i mirisa s crvenom mažom. Specifičnim načinom njege na površini se razvija crvenkastožuta ovojnica kulture Brevibacterium linens koja u interakciji s nizom...
Kvalitetom bez ustupaka i uz pomoć tehnologije 21. stoljeća, Vindija je prva u Hrvatskoj proizvela mlijeko s prednošću – u boci. Pomnim odabirom sirovine i sustavnom kontrolom kvalitete prema najvišim standardima IS0 9001:2008, mlijeko nakon obrade zadržava prirodnu svježinu okusa,...