Back to top

Znate li da proizvod koji nosi jedan od znakova kvalitete 63% ima veće šanse da završi u potrošačkoj košarici?

Vindija d. d.

Vindija d. d.
Međimurska 6
42000 Varaždin
042/399-999
042/399-385
vindija@vindija.hr

Poslovni sustav Vindija, prehrambeni div u Hrvatskoj i jedan od najvećih proizvođača hrane u Europi, više od pedeset godina svoj uspjeh gradi na inovativnosti, tehnologiji i znanju.
Tvrtka bogate tradicije s definiranom misijom, pomno isplaniranom strategijom i jasnom vizijom razvoja, danas objedinjuje osam respektabilnih tvrtki članica: Vindiju, proizvođača mlijeka, mliječnih proizvoda i bezalkoholnih napitaka, Koku, peradarsku industriju mesa, riječki ViR, proizvođača mesnih prerađevina mesa krupne stoke, varaždinsku pekarnicu Laticu, Vindon u Slavonskom Brodu, novoizgrađenu tvornicu za proizvodnju i preradu puretine te Domil, županjsku mljekaru.
Najnovija je članica Sustava novoizgrađena moderna tvornica stočne hrane za proizvodnju smjesa i premiksa – Biodar. Time je u cijelosti zaokružen ciklus proizvodnje kakav ne postoji nigdje u Europi – kontrolirana kvaliteta “od polja do stola”.
Asortiman zdrave i sigurne hrane i držanje koraka sa svjetskim trendovima Sustavu donose vrijedna međunarodna priznanja. Vindija je u Hrvatskoj prepoznata kao jedina tvrtka koja zadovoljava najstrože kriterije europskog tržišta, a europski certifikati kvalitete i sigurnosti osiguravaju joj izvoz u najbogatije zemlje Europske unije – Njemačku, Italiju, Veliku Britaniju, Švedsku i Francusku.
Vodeći hrvatski proizvođač mlijeka, mliječnih proizvoda i bezalkoholnih napitaka, razvio se iz male varaždinske mljekare, osnovane 1959. godine. Vindija je nastavila postojeću tradiciju sirarstva varaždinskoga kraja, koju je još 1889. započeo Francuz Thinault i sa svojim sirevima Gervais i Imperial već tada osvajao brojna priznanja na međunarodnim sajmovima.
Na velikim međunarodnim sajmovima u Europi Vindija je više puta nagrađivana za iznimnu kakvoću svojih sireva. Ona je i jedini proizvođač sireva s plemenitom plijesni u Hrvatskoj i široj regiji.
Godine 1996. Vindija je bila prva prehrambena industrija u Hrvatskoj koja je uvela sustav upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001. Koka, industrija mesa i pekarnica Latica također rade prema tom sustavu i prema sustavu HACCP. Godine 2006. Vindija i Koka među prvima uvode International Food Standard.
Poslovni sustav Vindija u svom asortimanu obuhvaća gotovo 1.000 proizvoda robnih marki ‘Z bregov, Freska, Vindi, Cekin, ViR, Rozeto, Latica, Vindon i Domil objedinjenih pod jedinstvenim znakom poznate “Kvalitete Vindija”.

Naši znakovi...