Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Vindija d. d.

Vindija d. d.
Međimurska 6
42000 Varaždin
042/399-999
042/399-385
promotion@vindija.hr

Poslovni sustav Vindija, prehrambeni div u Hrvatskoj i jedan od najvećih proizvođača hrane u Europi, više od pedeset godina svoj uspjeh gradi na inovativnosti, tehnologiji i znanju.
Tvrtka bogate tradicije s definiranom misijom, pomno isplaniranom strategijom i jasnom vizijom razvoja danas objedinjuje osam respektabilnih tvrtki članica: Vindiju – proizvođača mlijeka, mliječnih proizvoda i bezalkoholnih napitaka, Koku – peradarsku industriju mesa, riječki ViR – proizvođača mesnih prerađevina mesa krupne stoke, Varaždinsku pekarnicu Laticu, Vindon u Slavonskom Brodu – novoizgrađenu tvornicu za proizvodnju i preradu puretine te Domil – županjsku mljekaru.
Najnovija je članica novoizgrađena moderna tvornica stočne hrane za proizvodnju smjesa i premiksa – Biodar. Time je u cijelosti zaokružen ciklus proizvodnje kakav nema nigdje u Europi – kontrolirana kvaliteta od polja do stola.
Asortiman zdrave i sigurne hrane i držanje koraka sa svjetskim trendovima sustavu donosi vrijedna međunarodna priznanja. Vindija je u Hrvatskoj prepoznata kao jedina tvrtka koja zadovoljava najstrože kriterije europskog tržišta, a europski certifikati kvalitete i sigurnosti osiguravaju joj izvoz u najbogatije zemlje Europske unije – Njemačku, Italiju, Veliku Britaniju, Švedsku i Francusku.
Vodeći hrvatski proizvođač mlijeka, mliječnih proizvoda i bezalkoholnih napitaka, razvio se iz male varaždinske mljekare, osnovane 1959. godine. Vindija je nastavila postojeću tradiciju sirarstva varaždinskog kraja, koju je još 1889. započeo Francuz Thinault i sa svojim sirevima Gervais i Imperial već tada osvajao brojna priznanja na međunarodnim sajmovima.
Na velikim međunarodnim sajmovima u Europi Vindija je više puta nagrađivana za iznimnu kakvoću sireva. Jedini je proizvođač sireva s plemenitom plijesni u Hrvatskoj i široj regiji. Godine 1996. bila je ovo prva prehrambena industrija u Hrvatskoj koja je uvela sustav upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001. Koka, industrija mesa i pekarnica Latica također rade po tom sustavu i po sustavu HACCP. Godine 2006. Vindija i Koka među prvima uvode International Food Standard.
Poslovni sustav Vindija u svom asortimanu obuhvaća gotovo 1.000 proizvoda robnih marki ‘z bregov, Freska, Vindi, Cekin, ViR, Rozeto, Latica, Vindon i Domil objedinjenih pod jedinstvenim znakom poznate Kvalitete Vindija.

Naši znakovi...