Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Ovidur – tvrdi sir od ovčjeg mlijeka

Ovidur – tvrdi sir od ovčjeg mlijeka

Ovidur je tvrdi sir od ovčjeg mlijeka. Naziv mu potječe od latinskih riječi ovis (ovca) i dur (tvrd). Njegova izvrsnost plod je duge varaždinske tradicije u sirarstvu te truda i znanja vrsnih tehnologa. Ovaj svjetložuti sir blage, gotovo karamelne arome, inspiracija je za sve kuhare, a najbolje prija uz svinjske odreske i janjeće kotlete.
Višestruki je dobitnik zlatnih medalja koje je dodijelio DLG, krovno europsko agrikulturno udruženje 2014., 2013., 2011.,2010. i 2008., kao i srebrnih medalja 2012., 2009. i 2006. godine. Na Svjetskom ocjenjivanju sireva (World Cheese Awards) u Londonu 2005. godine osvojio je zlatnu medalju.

Vindija d. d.

Poslovni sustav Vindija, prehrambeni div u Hrvatskoj i jedan od najvećih proizvođača hrane u Europi, više od pedeset godina svoj uspjeh gradi na inovativnosti, tehnologiji i znanju. Tvrtka bogate tradicije s definiranom misijom, pomno isplaniranom strategijom i jasnom vizijom razvoja danas objedinjuje osam respektabilnih tvrtki članica: Vindiju – proizvođača mlijeka, mliječnih proizvoda i bezalkoholnih napitaka, Koku – peradarsku industriju mesa, riječki ViR – proizvođača mesnih prerađevina mesa krupne stoke, Varaždinsku pekarnicu Laticu, Vindon u Slavonskom Brodu – novoizgrađenu tvornicu za proizvodnju i preradu puretine te Domil – županjsku mljekaru. Najnovija je članica novoizgrađena moderna tvornica stočne hrane za proizvodnju smjesa...

Ostali proizvodi