Back to top

81% potrošača obraća pozornost na podrijetlo proizvoda prilikom kupnje

Samoborka d.d.

Samoborka d.d.
Zagrebačka 32 a
10430 Samobor
01/332-2888
01/332-2893
samoborka@samoborka.hr

Samoborka d.d. osnovana je davne 1906. godine pod nazivom Samoborska industrija umjetnog kamena i cementne robe. Prvi proizvodi bile su betonske cijevi, crijep i betonski blokovi. Od 1947. godine nosi naziv Samoborka industrija građevnog materijala.
Tijekom 100 godina postojanja Samoborka d.d. razvila se u vodećeg hrvatskog proizvođača žbuka, premaza, ljepila i betonskih proizvoda (cijevi, opločnici, rubnjaci, ploče). Samoborka proizvodi materijale za graditeljstvo i to prema sustavu ”od podruma do krova” uz osnovno opredjeljenje da su proizvodi visoke kvalitete ekološki potpuno prihvatljivi.
Tvrtka je danas u domaćem privatnom vlasništvu, a zahvaljujući investicijama u proizvodne pogone u iznosu većem od 30.000.000 eura u zadnjih petnaest godina izrasla je u jednu od najmodernijih tvornica te vrste u Europi. Novi pogoni za proizvodnju premaza i pastoznih žbuka, za proizvodnju suhih žbuka, proizvodnju betonskih cijevi, opločnika i rubnjaka te proizvodnju betonskih ploča osigurali su visokoproduktivnu i kvalitetnu proizvodnju.
Danas 300 zaposlenih djelatnika Samoborke može odgovoriti na svaki zahtjev kupca u traženom roku i zahtijevanoj kvaliteti širokog asortimana proizvoda.
2009. godine Samoborka je certificirala sustav upravljanja kvalitetom prema ISO 9001:2008. Samoborka uvodi integrirani sustav upravljanja prema zahtjevima normi ISO 9001:2008, ISO 14001:2004 i smjernici OHSAS 18001 čime potvrđuje sukladnost svojih proizvoda s europskim normama, svoje opredjeljenje za zaštitu okoliša, pozornost prema zdravlju i sigurnosti zaposlenih.
Tijekom prošlih godina Društvo je provelo i certificiranje tvorničke kontrole proizvodnje za sljedeće proizvode: transportni beton (betonara), mortovi za ziđe, ETICS fasadni sustavi, kameni agregati i brzovezni reparaturni mortovi u Republici Hrvatskoj te Mortove za zidanje i fasadne toplinske sustave (TERMOZOL, TERMOZOL XPS, TERMOLAM i TERMOVOL) za koje je dobivena ETA, za područje Europske unije čime je osigurano označavanje proizvoda CE znakom sukladnosti na tom zahtjevnom tržištu.

Naši znakovi...