Back to top

Znate li da proizvod koji nosi jedan od znakova kvalitete 63% ima veće šanse da završi u potrošačkoj košarici?

Samoterm

Samoterm

Još 1969. g. Samoborka svojim znanjima i inženjerskim rješenjima odgovara na zahtjeve tržišta vezane za toplinsku zaštitu zgrada. Koristeći domaće sirovine na temelju izvornih receptura, uvodi u proizvodnju polimer cementne mortove, od 1973. godine poznate pod imenom Samoterm. Proizvodi Samoterm, Samoterm glet i Samoterm F su polimer cementni mortovi (međusobno različitih granulacija) koji se koriste za lijepljenje toplinsko-izolacijskih ploča (ekspandirani/ekstrudiranirani polistiren, mineralna vuna) i izradu temeljnog sloja u izvedbi povezanih sustava za vanjsku toplinsku izolaciju (ETICS − External thermal insulation composite systems). Pogodni su i za sanacijske i restauratorske radove u toplinskoj izolaciji objekata.

Početni koncept sustava toplinske zaštite zgrada pod nazivom Samoterm u Samoborki mijenja se krajem 90-ih te se danas prezentira kupcima kroz više vrsta toplinskih sustava ovisno o vrsti korištene toplinsko-izolacijske ploče i poznati su kao:

 Termozol − sustav toplinske zaštite vanjskih zidova s toplinsko-
-izolacijskim pločama od ekspandiranog polistirena,
Termozol EPS − sustav toplinske zaštite vanjskih zidova s toplinsko-
-izolacijskim pločama od ekspandiranog polistirena,
Termozol XPS − sustav toplinske zaštite vanjskih zidova s toplinsko-
-izolacijskim pločama od ekstrudiranog polistirena,
Termovol − sustav toplinske zaštite vanjskih zidova s toplinsko-
-izolacijskim pločama od mineralne vune,
Termolam − sustav toplinske zaštite vanjskih zidova s toplinsko-
-izolacijskim lamelama od mineralne vune.

Milijuni četvornih metara pročelja izvedeni su proizvodima iz grupe Samoterm kroz povezane sustave za vanjsku toplinsku izolaciju (ETICS).
Samoterm, Samoterm glet i Samoterm F zadovoljavaju visoke zahtjeve kvalitete europskih normi HRN EN 13499 i HRN EN 13500 te europske smjernice za ugradnju toplinskih sustava ETAG 004. Održavanje visokog i kontinuiranog nivoa kvalitete ovih proizvoda dokazuje posjedovanje potvrde o tvorničkoj kontroli proizvodnje i Europskog tehničkog dopuštenja (ETA) koje su izdali neovisni ovlašteni laboratoriji iz Hrvatske i EU-a. Ime Samoterm postalo je sinonim za izvedbu kvalitetnog toplinskog sustava i godišnje se u Hrvatskoj sa Samotermom izvede više od 900 000 m2.

Samoborka d.d.

Samoborka d.d. osnovana je davne 1906. godine pod nazivom Samoborska industrija umjetnog kamena i cementne robe. Prvi proizvodi bile su betonske cijevi, crijep i betonski blokovi. Od 1947. godine nosi naziv Samoborka industrija građevnog materijala. Tijekom 100 godina postojanja Samoborka d.d. razvila se u vodećeg hrvatskog proizvođača žbuka, premaza, ljepila i betonskih proizvoda (cijevi, opločnici, rubnjaci, ploče). Samoborka proizvodi materijale za graditeljstvo i to prema sustavu ''od podruma do krova'' uz osnovno opredjeljenje da su proizvodi visoke kvalitete ekološki potpuno prihvatljivi. Tvrtka je danas u domaćem privatnom vlasništvu, a zahvaljujući investicijama u proizvodne pogone u iznosu većem od 30.000.000 eura...

Ostali proizvodi