Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Samoterm

Samoterm

Još 1969. g. Samoborka svojim znanjima i inženjerskim rješenjima odgovara na zahtjeve tržišta povezane s toplinskom zaštitom zgrada. Koristeći domaće sirovine na temelju izvornih recepata uvodi u proizvodnju polimerske cementne mortove, od 1973. godine poznate pod imenom SAMOTERM.
SAMOTERM, SAMOTERM GLET i SAMOTERM F polimerski su cementni mortovi različitih granulacija koji se upotrebljavaju za lijepljenje toplinsko-izolacijskih ploča te za izradu temeljnog sloja u izvedbi povezanih sustava za vanjsku toplinsku izolaciju (ETICS). Pogodni su i za sanacijske i restauratorske radove u toplinskoj izolaciji objekata. Zadovoljavaju visoke zahtjeve kvalitete europskih normi HRN EN 13499 i HRN EN 13500 te europske smjernice za ugradnju toplinskih sustava ETAG 004.
Početni koncept sustava toplinske zaštite zgrada pod nazivom SAMOTERM u Samoborki mijenja se te se danas prezentira kupcima u više vrsta toplinskih sustava, i to kao:
– TERMOZOL STANDARD − Toplinski fasadni sustav sa pločama ekspaniranog polistirena EPS F/ ekstrudiranog polistirena/ mineralne vune MW
– TERMOZOL EKSTRA − Toplinski fasadni sustav sa pločama ekspandiranog polistirena EPS F sa dodatkom grafita ili mineralne vune MW
– TERMOSAM − Visoka paroporpusnost ovog sustava osigurava njegovu široku primjenu u energetskoj obnovi objekta za vanjsku ili unutarnju toplinsku zaštitu vanjskih zidova.
Milijuni četvornih metara pročelja izvedeni su Samotermovim proizvodima.
Proizvodi imaju potvrde o tvorničkoj kontroli proizvodnje i Europskog tehničkog dopuštenja (ETA) koje su izdali neovisni ovlašteni laboratoriji iz Hrvatske i EU. Ime Samoterm postalo je sinonim za izvedbu kvalitetnoga toplinskog sustava i godišnje se u Hrvatskoj sa Samotermom tretira više od 900.000 četvornih metara.

Samoborka d.d.

Tvrtka Samoborka d.d. osnovana je davne 1906.godine. Kroz više od 100 godina postojanja razvila se u tržišnog lidera u Hrvatskoj u proizvodnji žbuka, fasada, mortova, ljepila, betonskih proizvoda kao i proizvoda za hidroizolaciju i sanaciju. Osnovne smjernice politike kvalitete Samoborke d.d. utkane su u svaki segment izrade Samoborkinih proizvoda počevši od izbora i nadzora dobavljača, praćenja najnovijih promjena na tržištu, razvoja proizvoda u skladu s najnovijim svjetskim i europskim trendovima, uvijek s naglaskom na ekološko stajalište. Kao odgovornom proizvođaču cilj Samoborke je zahtjeve kupaca ispuniti u cijelosti u pogledu kvalitete, trajnosti i primjenskih karakteristika proizvoda, a njihova zapažanja kroz konstantne...

Ostali proizvodi