Back to top

81% potrošača obraća pozornost na podrijetlo proizvoda prilikom kupnje

Teranil

Teranil

Teranil i Teranil ekstra su praškaste mase za izravnavanje zidova i stropova na bazi mineralnih veziva (vapno, cement), punila (kalciti, aluminati, dolomiti) i specijalnih dodataka.
Nazivi TERANIL I TERANIL EKSTRA zahvaljujući visokoj kvaliteti i izvrsnoj primjenjivosti postali su sinonimi u Hrvatskoj za izravnavajuće mase koje se koriste za izravnavanje neravnih i hrapavih zidova.
Osim za izvedbu staklo-glatkih površina idealno je rješenje za razne reljefne teksture, kao podloge za sve vrste soboslikarskih radova.
Ekonomičnost, brzina ugradnje i obradivost osnovne su prednosti industrijski proizvedene bijele polimer vapnene mase.
Teranili su od početka 80-tih godina kada su se pojavili na tržištu prilagođeni za ugradbu tipa «sam svoj majstor» kao i za velike strojne primjene na gradilištima.
Modernizacijom proizvodnje, stalnom kontrolom kvalitete i marketinškim nastupom na domaćem i stranom tržištu bilježi se povećanje prodaje sa 2.000 tona u 2000. godini na preko 10.000 tona u 2005. godini proizvoda Teranil i Teranil ekstra.

Samoborka d.d.

Samoborka d.d. osnovana je davne 1906. godine pod nazivom Samoborska industrija umjetnog kamena i cementne robe. Prvi proizvodi bile su betonske cijevi, crijep i betonski blokovi. Od 1947. godine nosi naziv Samoborka industrija građevnog materijala. Tijekom 100 godina postojanja Samoborka d.d. razvila se u vodećeg hrvatskog proizvođača žbuka, premaza, ljepila i betonskih proizvoda (cijevi, opločnici, rubnjaci, ploče). Samoborka proizvodi materijale za graditeljstvo i to prema sustavu ''od podruma do krova'' uz osnovno opredjeljenje da su proizvodi visoke kvalitete ekološki potpuno prihvatljivi. Tvrtka je danas u domaćem privatnom vlasništvu, a zahvaljujući investicijama u proizvodne pogone u iznosu većem od 30.000.000 eura...

Ostali proizvodi