Brendirajmo hrvatsku kvalitetu Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu
Ovidur – tvrdi sir od ovčjeg mlijeka
Ovidur je tvrdi sir od ovčjeg mlijeka. Naziv mu potječe od latinskih riječi ovis (ovca) i dur (tvrd). Njegova izvrsnost plod je duge varaždinske tradicije u sirarstvu te truda i znanja vrsnih tehnologa. Ovaj svjetložuti sir blage, gotovo karamelne arome, inspiracija je za sve kuhare, a najbolje prija uz svinjske odreske i janjeće kotlete.
Višestruki je dobitnik zlatnih medalja koje je dodijelio DLG, krovno europsko agrikulturno udruženje 2014., 2013., 2011.,2010. i 2008., kao i srebrnih medalja 2012., 2009. i 2006. godine. Na Svjetskom ocjenjivanju sireva (World Cheese Awards) u Londonu 2005. godine osvojio je zlatnu medalju.
Poslovni sustav Vindija, prehrambeni div u Hrvatskoj i jedan od najvećih proizvođača hrane u Europi, više od pedeset godina svoj uspjeh gradi na inovativnosti, tehnologiji i znanju. Tvrtka bogate tradicije s definiranom misijom, pomno isplaniranom strategijom i jasnom vizijom razvoja danas objedinjuje osam respektabilnih tvrtki članica: Vindiju – proizvođača mlijeka, mliječnih proizvoda i bezalkoholnih napitaka, Koku – peradarsku industriju mesa, riječki ViR – proizvođača mesnih prerađevina mesa krupne stoke, Varaždinsku pekarnicu Laticu, Vindon u Slavonskom Brodu – novoizgrađenu tvornicu za proizvodnju i preradu puretine te Domil – županjsku mljekaru. Najnovija je članica novoizgrađena moderna tvornica stočne hrane za proizvodnju smjesa...
Spoj tradicionalnog načina proizvodnje svježeg sira ocjeđivanjem u sirnoj marami i visoke kvalitete Vindijina domaćeg mlijeka 'z bregov pretočen je u poseban delikatesni proizvod Varaždinski svježi sir u sirnoj marami. Baš kako su to radile naše bake – ručno izrađen,...
Caprodur, tvrdi sir od kozjeg mlijeka, od 2007. do 2014. godine uzastopni je dobitnik zlatnih medalja koje je dodijelio DLG, krovno europsko agrikulturno udruženje, te zlatne i srebrne medalje na Svjetskom ocjenjivanju sireva (World Cheese Awards) u Londonu 2004. i...
Capron je meki masni sir od kozjeg mlijeka koji zrije pod crvenom mažom. Nježna je tijesta, osebujna okusa i mirisa s crvenom mažom. Specifičnim načinom njege na površini se razvija crvenkastožuta ovojnica kulture Brevibacterium linens koja u interakciji s nizom...
Ovaj meki sir od kozjeg mlijeka s plemenitom bijelom plijesni blagog je okusa i mirisa koji podsjeća na šampinjone. Snježnobijela plijesan na površini daje mu poseban vizualan šarm i neodoljiv okus i miris. Duljim zrenjem tijesto se u unutrašnjosti uz...
Kvalitetom bez ustupaka i uz pomoć tehnologije 21. stoljeća, Vindija je prva u Hrvatskoj proizvela mlijeko s prednošću – u boci. Pomnim odabirom sirovine i sustavnom kontrolom kvalitete prema najvišim standardima IS0 9001:2008, mlijeko nakon obrade zadržava prirodnu svježinu okusa,...