Brendirajmo hrvatsku kvalitetu Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu
Bovidur – tvrdi sir od kravljeg mlijeka
Bovidur – tvrdi sir od kravljeg mlijeka korijene svojeg naziva ima u latinskom jeziku. Bovis znači krava, a dur tvrd. Kulinarski je vrlo zahvalna namirnica jer okusom i izgledom odgovara najraznovrsnijim prigodama, no njegova orašasto-maslačna aroma najbolje nadopunjava lagana jela od piletine.
Visoka svjetska priznanja stalno iznova potvrđuju da su Vindijini sirevi vrhunske hrvatske delikatese, ukras jelovnika i jedinstveni užitak svjetske kvalitete.
Dobitnik je zlatne medalje 2010. te srebrne medalje 2011., 2013. i 2014. godine koje je dodijelio DLG (Deutsche Lebensmittel Gesellschaft), krovno europsko agrikulturno udruženje.
Poslovni sustav Vindija, prehrambeni div u Hrvatskoj i jedan od najvećih proizvođača hrane u Europi, više od pedeset godina svoj uspjeh gradi na inovativnosti, tehnologiji i znanju. Tvrtka bogate tradicije s definiranom misijom, pomno isplaniranom strategijom i jasnom vizijom razvoja danas objedinjuje osam respektabilnih tvrtki članica: Vindiju – proizvođača mlijeka, mliječnih proizvoda i bezalkoholnih napitaka, Koku – peradarsku industriju mesa, riječki ViR – proizvođača mesnih prerađevina mesa krupne stoke, Varaždinsku pekarnicu Laticu, Vindon u Slavonskom Brodu – novoizgrađenu tvornicu za proizvodnju i preradu puretine te Domil – županjsku mljekaru. Najnovija je članica novoizgrađena moderna tvornica stočne hrane za proizvodnju smjesa...
Spoj tradicionalnog načina proizvodnje svježeg sira ocjeđivanjem u sirnoj marami i visoke kvalitete Vindijina domaćeg mlijeka 'z bregov pretočen je u poseban delikatesni proizvod Varaždinski svježi sir u sirnoj marami. Baš kako su to radile naše bake – ručno izrađen,...
Ovidur je tvrdi sir od ovčjeg mlijeka. Naziv mu potječe od latinskih riječi ovis (ovca) i dur (tvrd). Njegova izvrsnost plod je duge varaždinske tradicije u sirarstvu te truda i znanja vrsnih tehnologa. Ovaj svjetložuti sir blage, gotovo karamelne arome,...
Caprodur, tvrdi sir od kozjeg mlijeka, od 2007. do 2014. godine uzastopni je dobitnik zlatnih medalja koje je dodijelio DLG, krovno europsko agrikulturno udruženje, te zlatne i srebrne medalje na Svjetskom ocjenjivanju sireva (World Cheese Awards) u Londonu 2004. i...
Capron je meki masni sir od kozjeg mlijeka koji zrije pod crvenom mažom. Nježna je tijesta, osebujna okusa i mirisa s crvenom mažom. Specifičnim načinom njege na površini se razvija crvenkastožuta ovojnica kulture Brevibacterium linens koja u interakciji s nizom...
Ovaj meki sir od kozjeg mlijeka s plemenitom bijelom plijesni blagog je okusa i mirisa koji podsjeća na šampinjone. Snježnobijela plijesan na površini daje mu poseban vizualan šarm i neodoljiv okus i miris. Duljim zrenjem tijesto se u unutrašnjosti uz...