Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Unifruit d.o.o.

Unifruit d.o.o.
Vladimira Nazora 1/d
31552 Podravski Podgajci
031 550143
031550139
aketes@unifruit.hr

Tvrtka UNIFRUIT osnovana je 2014. godine. Djelatnosti kojima se tvrtka bavi su proizvodnja bezalkoholnih pića i stolne vode.
U samoj proizvodnji zaposleno je četrdesetak djelatnika od kojih su tri prehrambena tehnologa koji vode proizvodnju i dva tehnologa u Odjelu kvalitete . U sklopu tvrtke posjedujemo kemijski i mikrobiološki laboratorij. Osnovni tehnološki parametri kvalitete kontroliraju se u vlastitom laboratoriju, kao i mikrobiološka ispravnost svih proizvoda i sirovina. Zdravstvena ispravnost gotovih proizvoda periodički se obavlja i u ovlaštenim laboratorijima.

Vođeni principima proizvodnje sigurne i zdravstveno ispravne hrane, te kako bismo našim kupcima punudili visoko kvalitetne proizvode, implementirali smo IFS sustav u svim našim proizvodnim pogonima. International Food Standard (IFS) je međunarodna norma koja propisuje zahtjeve za sigurnost i kvalitetu hrane za proizvođače prehrambenih proizvoda.
Uvođenjem ove norme osigurali smo:
• proizvodnju kvalitetnih i sigurnih proizvoda prema zahtjevima potrošača,
• ispunjavanje zahtjeva o sigurnosti i higijeni hrane,
• ispunjavanje zahtjeva i očekivanja kupaca koji se odnose na stalno poboljšanje kvalitete proizvoda
i poslovanja,
• usavršavanje i stalnu edukaciju zaposlenih kroz interne i eksterne tečajeve

U našim proizvodnim pogonima također smo implementirali HACCP. HACCP je sustav koji identificira moguće opasnosti (biološke, kemijske i fizičke) koje mogu utjecati na sigurnost hrane.

Primjenom HACCP sustava provodi se preventivna kontrola svih faza proizvodnih procesa u svrhu garancije zdravstvene ispravnosti proizvoda. HACCP jasno definira zadatke i odgovornosti u svim koracima proizvodnog procesa i fokusira se na utvrđena kritična mjesta u proizvodnom procesu, čime je omogućen nadzor nad tim točkama, te stalni napredak i inovativnost u procesima.

Tvrtka Unifruit d.o.o. u svojoj proizvodnji koristi samo GMO free sirovine. Koncentrati i voćne baze koje se koriste u proizvodnji dobavljaju se samo sa EU tržišta. Ambalaža je jedan od ključnih faktora svakog proizvoda, jer štiti proizvod od vanjskih utjecaja, te jamči kvalitetu i sigurnost proizvoda. Tvrtka posvećuje veliku pažnju smanjenju utjecaja na okoliš, u skladu s navedenim, tvrtka ne koristi PVC materijale u primarnom, sekundarnom i tercijarnom pakiranju, te se sva ambalaža koju tvrtka koristi može reciklirati.

Naši znakovi...