Back to top

Na hrvatskom tržištu 84% stanovništva se odlučuje na kupnju proizvoda hrvatske kvalitete

Fragmat H d.o.o.

Fragmat H d.o.o.
Donja Pačetina 1 A
49223 Sv. Križ Začretje
049/228-902
049/500-114
varping@varping.hr

Društvo Varping d.o.o. utemeljeno je 1992. godine u privatnom vlasništvu. Od te godine pokrenuta je proizvodnja lakih građevinskih ploča koje su tradicionalan hrvatski proizvod ( prva proizvodnja pokrenuta je u Zagrebu 1935. godine ). Varping je jedini proizvođač ovih ploča u Hrvatskoj, koje su ujedno i strateški važan proizvod jer se koriste za toplinsku i zvučnu izolaciju zgrada, uštedu energije, zaštitu okoliša i protupožarnu zaštitu.
Prvih godina proizvodnja u Varpingu nije zadovoljavala ni kvalitetom niti kapacitetom. Uprava tvrtke je uložila mnogo napora da se proizvodna linija potpuno modernizira i automatizira, u čemu je i uspjela.
1995. godine proizvodnja je već bila djelomično osuvremenjena i automatizirana.
1997. godine Varping pokreće i proizvodnju Varpora ( stiropora ), koja je bila jedina u Hrvatskoj sa vakuum postupkom.
1999. godine proizvodnja lakih građevinskih ploča dokraja je osuvremenjena i time je podignuta kvaliteta proizvoda na visoki nivo. Sa novom kvalitetom Varping se uspješno pojavljuje na tržištu Europske Unije.
U 2003. godini društvo Varping d.o.o. je restruktuirano i u potpunosti smješteno u Sv. Križu Začretje.
U 2004. godini Varping dobiva CE znak od Instituta za toplinska mjerenja iz Minhena, što je uz znak IGH ( Hrvatskog Instituta za građevinarstvo ) još jedna potvrda visoke kvalitete njegovih proizvoda.
2004. godine izgrađena je još jedna hala u koju je smještena proizvodnja Varpor EPS-a ( stiropora ).
Ova proizvodnja je također nadopunjena sa novom automatskom linijom za rezanje, dodatnim novim silosima, rashladnim postrojenjem i strojem za izradu ploča sa preklopom.
Visoka kvaliteta Varpingovih proizvoda zajamčena je stalnim nadzorom kako vlastitog laboratorija tako i od strane ovlaštenih instituta.
Društvo danas zapošljava cca 50 djelatnika. Od toga 30 % su sa višom ili visokom stručnom spremom, što znači da Varping ima sve preduvjete za stabilan i uspješan rad i razvoj.
Društvo je od prvih dana bilo orjentirano na stalno unapređenje poslovanja i uvođenje novih proizvoda.
Danas društvo Varping d.o.o. priprema i razvija nove strojeve za nove proizvode srodne klasičnom Drvolitu.
U 2005. godini uvodi se svjetski standard kontrole kvalitete ISO 9001 ,standard zaštite okoliša ISO 14000 i znak Hrvatske kvalitete.
S pravom se može zaključiti da je Varping d.o.o. sa mladim stručnim timom na čelu sa direktorom Nikolom. Popovićem uspješna i napredna tvrtka koja je ustrojena prema najstrožim hrvatskim i europskim standardima s aspekta kontrole kvalitete, ekologije i profesionalnosti u poslovanju.

Naši znakovi...