Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Fragmat EPS

Fragmat EPS

Fragmat EPS su rezane ploče od ekspandiranog polistirena koje se koriste za toplinsku izolaciju. Ekspandirani polistiren proizvodi se od granula polistirena, impregniranih pentanom te je najprihvatljiviji polimerni materijal zato što upotrebljen kao toplinski izolator, znatno pridonosi uštedi energenata za grijanje i hlađenje, što znatno smanjuje sadržaj ugljikova dioksida u atmosferi.
Odličan je toplinski izolator, teško je zapaljiv, ima dobra mehanička svojstva i jednostavno se ugrađuje. Porastom nasipne gustoće raste i tlačna čvrstoća kod 10 posto stišljivosti.
Fragmat EPS izolacijske su ploče od ekspandiranog polistirena bez regenerata i primjenjuju se u kompaktnim fasadnim toplinskim sustavima. Proizvode se bez regenerata te izrađuju i s preklopom. Njihovo je najvažnije mehaničko svojstvo vlačna čvrstoća.
Ovisno o debljini izolacijskih ploča Fragmat EPS i klimatskim uvjetima ostvaruje se ušteda energije od 60 posto i više i za grijanje zimi i za hlađenje ljeti.

Fragmat H d.o.o.

Fragmat H d.o.o. vodeća je i najveća tvrtka u Hrvatskoj na području tehnologije i proizvodnje toplinsko-izolacijskih proizvoda od polistirena te lakih građevinskih ploča. Tvrtka je od 2012. godine u vlasništvu grupacije Fragmat TIM iz Laškog. U Hrvatskoj posluje na dvjema lokacijama, u Svetom Križu Začretju gdje je i sjedište tvrtke te u Konjskom nedaleko od Klisa gdje se nalazi poslovna jedinica. Osnovna je djelatnost tvrtke proizvodnja ploča drvolit i kombi ploča te toplinsko-izolacijskih ploča i ambalaže od EPS-a. Osim proizvodnje toplinsko-izolacijskih materijala, tvrtka je ovlašteni zastupnik grupacije Fragmat u distribuciji hidroizolacijskih materijala na bazi bitumena, toplinskih ploča od ekstrudiranog polistirena...

Ostali proizvodi