Back to top

Na hrvatskom tržištu 84% stanovništva se odlučuje na kupnju proizvoda hrvatske kvalitete

Drvolit

Drvolit

Drvolit su lake građevinske ploče koje imaju dugogodišnju tradiciju proizvodnje u Hrvatskoj od 1935. god., a sljednik te proizvodnje i tradicije od 1992. god. je društvo Varping d.o.o. kao jedini hrvatski proizvođač.

Drvolit su lake građevinske ploče proizvodene od drvene vune mekih četinjača povezane cementom. Koriste se za toplinsku izolaciju vanjskih i unutarnjih zidova, deka, nadvoja stupova i sprečavanje toplinskih mostova. Proizvode se u standardnim dimenzijama 2000 x 500 mm i debljinama 25mm, 35mm i 50mm.

Drvolit Akustik su lake građevinske ploče proizvode se od finijih vlakana drvene vune (2 mm) mekih četinjača povezanih cementom zbog čega imaju visok koeficjent apsorpcije zvuka. Primjenjuju se za zvučnu izolaciju u graditeljstvu i zaštitu od požara u školama, stambenim zgradama, dvoranama, javnim objektima i dr. Oboje se prije ugradnje tonom po izboru i ugrađuju se na vidljivu unutarnju stranu objekta. Također se proizvode u standardnim dimenzijama 2000 x 500mm i drugim prema narudžbi

Drvopor dvoslojne i troslojne su lake građevinske ploče proizvodene sa jezgrom od polistirena jednostrano ili obostano presvučene slojem drvolita. Koriste se za toplinsku izolaciju vanjskih i unutarnjih zidova, deka, nadvoja i stupova u graditeljstvu. Proizvode se u standardnim dimenzijama 2000 x 500 mm i debljinama 25 mm, 35 mm, 50 mm, 75 mm, 100 mm i 125 mm.

Drvoterm su troslojne lake građevinske ploče proizvedene sa jezgrom od okomito orijentiranih vlakana kamene vune koja je obostrano presvučena slojem drvolita. Koristi se za toplinsku i zvučnu izolaciju u graditeljstvu. Proizvode se u standardnim dimenzijama 2000 x 500 mm i debljinama 50 mm, 75 mm, 100 mm i 125 mm.
Proizvodimo lake građevinske ploče u skladu sa europskom normom EN 13168 koja je prihvaćena i u Hrvatskoj. Kontrolu kvalitete vršimo redovitim unutarnjim i vanjskim nadzorom propisanim navedenom normom. Dokaz kvalitete postojećih proizvoda jamči Œ znak koji nam ujedno omogućuje izlazak i konkurentnost na europskom tržištu.
Lake građevinske ploče pružaju toplinsku i zvučnu izolaciju, teško su zapaljive, ne utječu štetno na okoliš niti na zdravlje ljudi, proizvode se iz prirodnih materijala.
Ovisno o debljini ovog izolacijskog materijala ostvaruje se ušteda energije 50% i više kako za grijanje zimi tako i za hlađenje ljeti. Osim ekonomskog učinka ovakav način izolacije ima i ekološki efekt jer poboljšanjem toplinske zaštite smanjuje se emisija CO2 i stakleničkih plinova. Sam proizvod lake građevinske ploče ne utječe štetno na okoliš niti na zdravlje ljudi jer ne sadrži kloride, amonijak i azbest kao njemu slični proizvodi koji imaju istu primjenu.

Fragmat H d.o.o.

Društvo Varping d.o.o. utemeljeno je 1992. godine u privatnom vlasništvu. Od te godine pokrenuta je proizvodnja lakih građevinskih ploča koje su tradicionalan hrvatski proizvod ( prva proizvodnja pokrenuta je u Zagrebu 1935. godine ). Varping je jedini proizvođač ovih ploča u Hrvatskoj, koje su ujedno i strateški važan proizvod jer se koriste za toplinsku i zvučnu izolaciju zgrada, uštedu energije, zaštitu okoliša i protupožarnu zaštitu. Prvih godina proizvodnja u Varpingu nije zadovoljavala ni kvalitetom niti kapacitetom. Uprava tvrtke je uložila mnogo napora da se proizvodna linija potpuno modernizira i automatizira, u čemu je i uspjela. 1995. godine proizvodnja je već...

Ostali proizvodi