Back to top

Znate li da proizvod koji nosi jedan od znakova kvalitete 63% ima veće šanse da završi u potrošačkoj košarici?

Darna d.o.o.

Darna d.o.o.
B. Pesel 10/a
52210 Rovinj
052/813-228
darna@pu.htnet.hr

Tvornica likera Darna d.o.o. u Rovinju ima dugogodišnju tradiciju u proizvodnji likera. Od nekoliko destilerija i tvornica žestokih pića koje su za vrijeme Austro-ugarske i Italije djelovale u Rovinju još je samo ona aktivna. Osnivač tvornice i prvi vlasnik Giorgio Benussi, započeo je s radom 1925. godine, mada postoje pretpostavke da se to dogodilo i puno ranije. Od 1948. godine proizvodnja likera posluje u sastavu Opće poljoprivredne zadruge (poslije drugog svjetskog rata tvornica je nacionalizirana), a potom Jadran-turista. Od 1996. godine tvornica posluje pod nazivom Darna d.o.o., ali u suradnji s Jadran-turistom, 1998. godine raskida se suradnja te Darna d.o.o. počinje poslovati samostalno.
Mi u tvornici likera Darna d.o.o. i danas s puno ljubavi i željom za očuvanjem tradicije zanatskim načinom proizvodnje sačuvali smo staru tehnologiju proizvodnje kvalitetnih i viskokovrijednih prirodnih alkoholnih napitaka. S ponosom i vrlo ljubomorno čuvamo te nadasve poštujemo recepture, tajnu našeg uspjeha.
Za spravljanje naših proizvoda koristimo svježe i sasvim prirodne sastojke. Gorki likeri sadrže prirodne arome i prirodne boje, dobivene karamelizacijom šećera u specijalnim bakrenim kotlićima. U proizvodnji naših proizvoda poseban naglasak stavlja se na kvalitetu proizvoda što dokazuju razne nagrade i priznanja te prepoznatljivost naših proizvoda. Također poduzeće Darna d.o.o. se sa svojim proizvodima nalazi i na zelenoj GMO-free listi Bio Istre.
Ono što veže današnju tvornicu s njezinim počecima je to što se i danas kod pripreme njezinih likera njeguje tradicionalna receptura i iskustva iz tog vremena, znači ona ista koja se koristila u vrijeme početka rada tvornice.
Vjerujemo da je u tome tajna uspjeha u moru novih i često nepotvrđenih tehnologija. Naši su preci dokazali da su znali mnogo bolje od nas cijeniti zdravu hranu i pića.
Naš asortiman obuhvaća:
1. Biljne likere (Amaro, Pelinkovac)
2. Emulzijske (krem) likere (Ovo Brandy, Chocolate Cocktail)
3. Aromatizirane slatke likere (Kruškovac, Menta)
4. Jaka alkoholna pića (Punch rum, Domaći rum)
5. Punjenje rakija poznatog proizvođača

Naši znakovi...