Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Pelinkovac – gorki biljni liker

Pelinkovac – gorki biljni liker

Od milja zvan i Rovinjski Pelinkovac, prepoznatljiv je po svojoj kvaliteti, posebnom, bogatom gorkastom okusu te snažnom mirisu svojstvenom pelinu. Radi se po tradicionalnoj recepturi koja se prenosi od prvog vlasnika tvornice likera Giorgia Benussia.
Priprema se uz macerata pelina. Prirodna boja dobiva se karamelizacijom šećera u specijalnim bakrenim kotlićima, a karakteristično je za njega da dozrijeva u bačvama od slavonskog hrasta, što mu daje posebnu aromu, miris i prepoznatljivu kvalitetu. Poseban se naglasak u proizvodnji stavlja na kvalitetu proizvoda, što dokazuju brojne nagrade i priznanja te njegova prepoznatljivost.
Pije se kao aperitiv, odličan je digestiv, a može se konzumirati rashlađen ili kao dodatak osvježavajućim dugim pićima. Naša je preporuka probati ga s tonikom.
Liker Pelinkovac sadrži 28 volumnih postotaka alkohola.
Puni se u ambalažu od 1,0 l, 0,7 l, 0,2 l te razna poklon-pakiranja.

Darna d.o.o.

Tvornica likera Darna d.o.o. iz Rovinja već se više od 90 godina bavi proizvodnjom likera i jakih alkoholnih pića. Proizvodi biljne likere (Amaro i Pelinkovac), emulzijske likere (Ovo Brandy i Chocolate Cocktail), aromatizirane slatke likere (Kruškovac i Mentu) te jaka alkoholna pića (Punch rum i Domaći rum). Za njihovo spravljanje koriste se svježi i sasvim prirodni sastojci, a radi očuvanja tradicije, zanatskim je načinom proizvodnje sačuvana stara tehnologija proizvodnje. Gorki likeri sadrže prirodne arome i prirodne boje, dobivene karamelizacijom šećera u specijalnim bakrenim kotlićima. Poseban se naglasak stavlja na kvalitetu proizvoda, što dokazuju brojne nagrade i priznanja, a proizvodi su...

Ostali proizvodi