Back to top

Na hrvatskom tržištu 84% stanovništva se odlučuje na kupnju proizvoda hrvatske kvalitete

Pelinkovac – gorki biljni liker

Pelinkovac – gorki biljni liker

Pelinkovac tvrtke Darna d.o.o. iz milja zvan i ‘’Rovinjskim Pelinkovcem’’ prepoznatljiv je po svojoj kvaliteti, posebnom bogatom gorkastom okusu te snažnom mirisu svojstvenom pelinu. Rađen po tradicionalnoj recepturi koja se prenosila od prvog vlasnika tvornice likera Giorgia Benussia pa sve do danas dokaz je tradicionalizma svojstvenog i modernom vremenu. Prirodna aroma dobiva se karmelizacijom šećera u specijalnim bakrenim kotlićima, a karakteristično za njega je da dozrijeva u bačvama od slavonskog hrasta što mu daje posebnu aromu i miris te ga čini njegovanijim od onoga proizvedeneg industrijskim načinom, zbog dužeg tehnološkog procesa. U proizvodnji našeg proizvoda poseban naglasak stavlja se na kvalitetu proizvoda što dokazuju razne nagrade i priznanja te njegova prepoznatljivost. Pelinkovac proizlazi iz esencija pelina i ostalih dodataka što ga čini odličnim digestivom. Naš Pelinkovac prigodan je u svakoj prigodi kao aperitiv, može se konzumirati u originalnom okusu, rashlađen ili kao dodatak osvježavajućim ”dugim” pićima. Naša je preporuka probati ga sa tonikom.

Liker Pelinkovac sadrži 28 volumnih postotaka alkohola. Puni se u ambalažu od 1,0 l, 0,7 l, 0,2 l te razna poklon pakovanja: Roženica Pelinkovac 0,1 l, Val Pelinkovac 0,2 l , Srce Pelinkovac 0,5 l i 0,04 l, Val Pelinkovac 0,2 l i 0,04 l, Balon Pelinkovac 0,1 l, Violina Pelinkovac 0,04 l, Mandolina Pelinkovac 0,04 l, Amfora Pelinkovac 0,04 l.

 

Darna d.o.o.

Tvornica likera Darna d.o.o. u Rovinju ima dugogodišnju tradiciju u proizvodnji likera. Od nekoliko destilerija i tvornica žestokih pića koje su za vrijeme Austro-ugarske i Italije djelovale u Rovinju još je samo ona aktivna. Osnivač tvornice i prvi vlasnik Giorgio Benussi, započeo je s radom 1925. godine, mada postoje pretpostavke da se to dogodilo i puno ranije. Od 1948. godine proizvodnja likera posluje u sastavu Opće poljoprivredne zadruge (poslije drugog svjetskog rata tvornica je nacionalizirana), a potom Jadran-turista. Od 1996. godine tvornica posluje pod nazivom Darna d.o.o., ali u suradnji s Jadran-turistom, 1998. godine raskida se suradnja te Darna d.o.o....

Ostali proizvodi