Back to top

Na hrvatskom tržištu 84% stanovništva se odlučuje na kupnju proizvoda hrvatske kvalitete

Colas Hrvatska d.d.

Colas Hrvatska d.d.
Međimurska 26
42000 Varaždin
042/352-500
042/233-137
info@colas.hr

Colas Hrvatska d.d. utemeljena je 1962. godine. U vremenu njezina osnivanja počela je intenzivna modernizacija i asfaltiranje prometnica u sjeverozapadnoj Hrvatskoj te je u 60-im i 70-im godinama 20. stoljeća asfaltom „presvučeno“ gotovo tisuću kilometara lokalnih i regionalnih prometnica.

U današnje se vrijeme Colas Hrvatska kao dio multinacionalne Colas Grupe uspješno prilagođava novim uvjetima poslovanja stvarajući kvalitetne osnove svog opstanka i razvoja u budućnosti.

Godine 1997. osnovana je tvrtka Asfalti Ptuj u Sloveniji koja Colas čini respektabilnim gospodarskim subjektom i kvalitetnim i pouzdanim partnerom u svim segmentima niskogradnje. Godine 2001. uspostavlja se zasebna tvrtka Colas Mineral d.o.o. koja se bavi eksploatacijom tehničko-građevnog kamena i šljunka. Godine 2007. osnovan je Alancommerce. Od 2007. godine Colas Hrvatska Grupa u 100%-tnom je vlasništvu francuske korporacije Colas S.A. godine 2012. Colas postaje prva građevinarska tvrtka u Hrvatskoj koja je postigla u potpunosti Integrirani sustav upravljanja (ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001). Godine 2013. brendovi Cesta Varaždin i Cesta Mineral promijenili su svoje ime u Colas Hrvatska i Colas Mineral.

Colas Hrvatska specijalizirana je za izgradnju, rekonstrukciju i održavanje autocesta, cesta nižeg ranga, državnih te prometnih površina u sklopu industrijskih, trgovačkih, sportskih, rekreacijskih i turističkih objekata. Kontinuirano je investirala u sofisticirani vozni i strojni park, i tako se specijalizirala i za najzahtjevnije poslove poput izgradnje i održavanja autocesta.

Posjeduje četiri asfaltne baze koje se nalaze u Varaždinu, Lepoglavi, Posedarju te Pločama, postrojenje za proizvodnju betona i postrojenje za proizvodnju cementne stabilizacije. Tu su i plovni bageri te pogoni za eksploataciju i oplemenjivanje šljunka u Varaždinu i Hrastovljanu te novi kamenolom u blizini Maslenice.

Naši znakovi...