Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Colafrez- Reciklirani asfalt

Colafrez- Reciklirani asfalt

Colafrez je bitumenska mješavina agregata (asfalt) koja se sastoji od reciklažnoga asfaltnog agregata, kamenog brašna i bitumena. Dodatak reciklažnog asfaltnog agregata izdvaja ga od klasičnih bitumenskih mješavina.
Reciklažnim asfaltnim agregatom smatraju se agregati obavijeni bitumenom dobiveni glodanjem asfaltnih slojeva i ostatka ili viškova asfalta nastalim tijekom proizvodnje ili ugradnje. Zbog njegova dodavanja nikad nema otpadnog materijala jer se sve ponovno vraća u proizvodnju. To znači da se tehnološkim procesom proizvodnje Colafreza pridružujemo zahtjevima EU o obaveznoj reciklaži barem 70 posto građevinskog otpada do 2020. godine.
Prednosti su korištenja Colafreza, uz ekonomske aspekte, očuvanje prirodnih resursa te zaštita okoliša. Njegovim korištenjem čuvaju se prirodni resursi te smanjuju količine CO₂ u proizvodnji.

Colas Hrvatska d.d.

Colas Hrvatska d.d. utemeljena je 1962. godine, u vrijeme kada je počela intenzivna modernizacija i asfaltiranje prometnica u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Danas je dio multinacionalne Colas Grupe te se uspješno prilagođava novim uvjetima poslovanja. Specijalizirana je za izgradnju, rekonstrukciju i održavanje autocesta, cesta nižeg ranga, državnih te prometnih površina u sklopu industrijskih, trgovačkih, sportskih, rekreacijskih i turističkih objekata. Kontinuirano je investirala u sofisticirani vozni i strojni park, i tako se specijalizirala i za najzahtjevnije poslove poput izgradnje i održavanja autocesta. Posjeduje četiri asfaltne baze koje se nalaze u Varaždinu, Lepoglavi, Posedarju te Pločama, postrojenje za proizvodnju betona i postrojenje za proizvodnju...

Ostali proizvodi