Back to top

Znate li da proizvod koji nosi jedan od znakova kvalitete 63% ima veće šanse da završi u potrošačkoj košarici?

Colafrez- Reciklirani asfalt

Colafrez- Reciklirani asfalt

Colafrez je bitumenska mješavina agregata (asfalt) koja se sastoji od reciklažnog asfaltnog agregata, kamenog brašna i bitumena. Ono što ga izdvaja od klasičnih bitumenskih mješavina (asfalta) je dodatak reciklažnog asfaltnog agregata.
Reciklažnim asfaltnim agregatom smatraju se agregati obavijeni bitumenom dobiveni glodanjem asfaltnih slojeva i ostatka ili viškova asfalta nastalim tijekom proizvodnje ili ugradnje. Njegovim dodatkom, zaokružuje se cjelina upotrebe i proizvodnje bitumenskih mješavine te nikad nema otpadnog materijala jer se sve ponovno vraća u proizvodnju. To znači da se tehnološkim procesom proizvodnje Colafreza pridružujemo zahtjevima EU o obaveznoj reciklaži barem 70% građevinskog otpada do 2020. godine.
Prednosti korištenja Colafreza su jasno ekonomski aspekti, očuvanje prirodnih resursa (prekomjerna eksploatacija mineralnih sirovina i smanjenje utroška novog bitumena) te zaštita okoliša. Njegovim korištenjem čuvaju se prirodni resursi te smanjuju količine CO2 u proizvodnji. Po svojoj kvaliteti odgovara svim tehničkim propisima i normama vezanim uz bitumenske mješavine.

Colas Hrvatska d.d.

Colas Hrvatska d.d. utemeljena je 1962. godine. U vremenu njezina osnivanja počela je intenzivna modernizacija i asfaltiranje prometnica u sjeverozapadnoj Hrvatskoj te je u 60-im i 70-im godinama 20. stoljeća asfaltom „presvučeno“ gotovo tisuću kilometara lokalnih i regionalnih prometnica. U današnje se vrijeme Colas Hrvatska kao dio multinacionalne Colas Grupe uspješno prilagođava novim uvjetima poslovanja stvarajući kvalitetne osnove svog opstanka i razvoja u budućnosti. Godine 1997. osnovana je tvrtka Asfalti Ptuj u Sloveniji koja Colas čini respektabilnim gospodarskim subjektom i kvalitetnim i pouzdanim partnerom u svim segmentima niskogradnje. Godine 2001. uspostavlja se zasebna tvrtka Colas Mineral d.o.o. koja se bavi...

Ostali proizvodi