Vitis, vinogradarstvo i vinarstvo
Vinarija Josipović
Kad u srcu Slavonije ne radite ono što se očekuje, što se tradicionalno radi već stoljećima onda u najmanju ruku doživite odgovaranje i nerazumijevanje. Oni stariji Slavonci, zagovornici tradicionalne proizvodnje vina, čak bi i nervozno protrljali šokački šešir po čelu i odmahnuli rukom, jer tko bi ikad u Kutjevu pravio “kaki šampanjac”.
Ali ako ste dovoljno svoji, dovoljno uvjereni i ustrajni, i uza sve to iza vas stoji znanje stečeno na fakultetu i diploma na temu pjenušaca vjerojatnost da pođete svojim, netradicionalnim putem je itekako izvjesna. Tu počinje priča vinarije Josipović, i kao da svaka prava priča mora proći od negodovanja do priznanja. Dva životna i poslovna partnera dijelili su iste vrijednosti i beskompromisno pratili svoju poslovnu viziju.
S vremenom je razmišljanje izvan okvira polučilo rezultate i omogućilo odrediti ključne ciljeve; učiti ljude neka vjeruju onome što je u boci, usavršavati i ponuditi prepoznatljiv proizvod i prvenstveno ostati vjerni sebi.