Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Valipile d.o.o.

Valipile d.o.o.
Ive Politea 62
10360 Sesvetski Kraljevec
01/2048-900
info@valipile.hr

Tvrtka Valipile d.o.o. obitelji Belko, započela je proizvodnju jednodnevnih pilića prije 25-ak godina, a da bi se od 1994.g. modernizirala proizvodnja i povećao kapacitet sa 20.000 na 400.000 komada jednodnevne peradi tjedno, pod vodstvom Igora i Borisa Belka, uz 260-ak zaposlenika od kojih je 40-ak tim visokoobrazovanog stručnog kadra. Za potrebe proizvodnje Valipile odgaja vlastita roditeljska jata koristeći najnovija genetska dostignuća, a valionica i predvalionica je kompletno uređena, klimatizirana i spada u sam vrh svjetske proizvodnje jednodnevne peradi. Osnovna djelatnost, proizvodnja jednodnevne peradi,
Kao u svim fazama proizvodnje, tako i u proizvodnji stočne hrane, ugrađena je najsuvremenija oprema svjetski renomiranih proizvođača (Buhler Švicarska – miješalica, čekićar, linija peletiranja, Mlinostroj Slovenija- transporteri, silosi, Libela Slovenija- software). Najmodernija tehnologija omogućava proizvodnju visokokvalitetne stočne hrane svih vrsta.
Tijekom 2014. godine tvrtka Valipile d.o.o. preuzima u zakup poslovne jedinice tvrtke Puris d.d. u stečaju u zakup na godinu dana, sa namjerom proširenja poslovanja i širenja gotovih proizvoda na tržište Hrvatske, a i šire.
Tvrtka Valipile d.o.o. je 01.09.2015. uspjela zbog uspješnog i kvalitetnog poslovanja u godini prije naravno sa namjerom kompletnog preuzimanja poslovne jedinice mesne industrije na lokaciji Sv. Petar u Šumi zakupiti od Purisa d.d. u stečaju mesnu industriju na još jednu godinu sve do danas. Time je tvrtka Valipile d.o.o. uz proizvodnju rasplodnih jaja, valionice pilića i proizvodnju stočne hrane u svoju djelanost uključila i mesnu industriju te procese klanja pilića, rasijecanja i prerade te proizvodnje proizvoda od mesa peradi. Tvrtka Valipile je sa novim proizvodnim poslovnim objektom uposlila novih 150-ak djelatnika, povećala proizvodnju tovne peradi za 70% u vlastitom aranžmanu i uslijed povećanja proizvodnje tovnih pilića povećali smo i prodaju mesa i i proizvoda od mesa preradi za 80% na godinu prije preuzimanja Purisa d.d. u stečaju u zakup.

Naši znakovi...