Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Udruga proizvođača rakije iz voća – UPRIV

Udruga proizvođača rakije iz voća – UPRIV
Put Lipe 1
31309 Kneževi Vinogradi
099/2122-547
upriv@net.hr

Vrhunski baranjski proizvod. Destilerija udruge UPRIV u Kneževim Vinogradima jedina je u Hrvatskoj koja proizvodi vrhunske voćne rakije na tradicionalni način. Spojivši tradiciju sa tehnologijom udruga UPRIV započela je proizvodnju vrhunskih voćnih rakija.
Branjem samo zdravih i zrelih plodova limitirane su količine proizvedenog destilata radi postizanja što bolje kvalitete. Otkoštavanjem kajsije i šljive te kidanjem peteljki sa jabuke i kruške voće se priprema za mljevenje te se ukomljava u tamnim prostorijama sa kontroliranom temperaturom.
Desitlacija se po završenom procesu vrenja obavlja u bakrenim kotlovima po tradicionalnoj recepturi, pri čemu dobivamo destilat vrhunske kvalitete. Destilat, čija se ispravnost i kvaliteta kontrolira kemijskim analizama, mora dvije godine uz stalni nadzor “mirovati” u tamnim i hladnim prostorima, da bi se stabilizirao i postao vrhunska voćna rakija.
Kvalitetno voće starih baranjskih sorti te tradicionalni način proizvodnje omogućava da se rakije ne skrivaju iza visokih postotaka alkohola ili boja i mirisa bureta, već su kristalno bistre u punoj raskoši mirisa voća, promovirajući time kulturu pijenja vrhunskih domaćih voćnih rakija.

Naši znakovi...