Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Kneževa rakija

Kneževa rakija

Rakija od šljiva stoljećima „vlada“ ovim krajevima, pa je proizvodnja vrhunske rakije od šljiva predstavljala veliki pothvat u kraju u kojem svi peku „najbolju“ šljivovicu. Kneževa rakija od šljiva proizvedena na tradicionalni način u bakrenim kotlovima dvostrukom destilacijom (prepečenica), uskoro je postala nadaleko poznata i tražena jer hrastova burad u kojoj „stari „ naša šljivovica oplemenjuje rakiju u kojoj je u potpunosti zadržana aroma
Stare mađarske sorte kajsija osnovna su sirovina za proizvodnju Kneževe rakije od kajsija. Branjem samo zdravih i zrelih plodova limitirali smo količine radi vrhunske kvalitete. Ručno otkoštavanje i gnječenje kajsija priprema je za smirenu fermentaciju, te nakon destilacije u bakrenim kazanima na tradicionalni način, Kneževa rakija od kajsije miruje osamnaest mjeseci prije no što zauzme svoje mjesto – mjesto kraljice voćnih rakija.
Rakija koja zauzima posebno mjesto među rakijama. Delikatni, nježni okus kasnih sorti krušaka u potpunosti je pretočen u Kneževu rakiju, čineći je proizvodom koji trajno postavlja standarde kvalitete voćne rakije, standarde koje je vrlo teško dostići. Kneževa rakija od kruške proizvod je koji svake godine vrhunskom kvalitetom iznenadi sve one koji uživaju u bogatstvu okusa i aroma Kneževe rakije od krušaka.
Glavni sastojak Kneževe travarice je korijen ljekovite biljke iđirot, koji stoljećima pomaže da prepoznatljiva, ljutom crvenom papriko začinjena kuhinja baranjskih krčmi ne škodi ljudima koji kao aperitiv konzumiraju Kneževu travaricu.Macerat iđirota i ostalih ljekovitih trava iz Kneževe travarice djeluje kao karminativ,stomahik,stimulans i afrodizijak.
Udruga Upriv jedini je proizvođač rakije od dunja u Hrvatskoj. Do kasne jeseni dunje „zore“ na stablima , a tada umjesto na bakinom ormaru završe u Kneževoj rakiji. Ukomljena u tamnim gatorima fermentira tiho i mirisno, a destilacijom po tradicionalnoj recepturi u bakrenim kazanima, ne gubi niti jednu aromatsku karakteristiku, pa nakon osamnaest mjeseci stabilizacije destilat postaje vrhunska rakija od dunja.

Udruga proizvođača rakije iz voća – UPRIV

Vrhunski baranjski proizvod. Destilerija udruge UPRIV u Kneževim Vinogradima jedina je u Hrvatskoj koja proizvodi vrhunske voćne rakije na tradicionalni način. Spojivši tradiciju sa tehnologijom udruga UPRIV započela je proizvodnju vrhunskih voćnih rakija. Branjem samo zdravih i zrelih plodova limitirane su količine proizvedenog destilata radi postizanja što bolje kvalitete. Otkoštavanjem kajsije i šljive te kidanjem peteljki sa jabuke i kruške voće se priprema za mljevenje te se ukomljava u tamnim prostorijama sa kontroliranom temperaturom. Desitlacija se po završenom procesu vrenja obavlja u bakrenim kotlovima po tradicionalnoj recepturi, pri čemu dobivamo destilat vrhunske kvalitete. Destilat, čija se ispravnost i kvaliteta kontrolira...