Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Ritterman d.o.o.

Ritterman d.o.o.
Kralja Zvonimira 78
21210 Solin
021/210-077
021/210-644
ritterman@st.t-com.hr

Prvi spomen uzgajališta-mrjestilišta pastrva u Solinu datira još od 1925.
Godine 1959. Sportsko ribolovno društvo Jadro izgradilo je ribogojilište koje od 1970. godine posluje u sastavu tvrtke Jadran-ribolov. U toj je godini ribogojilište rekonstruirano, i to tako da su izgrađeni betonski bazeni umjesto dotadašnjih zemljanih.
U studenome 1995. godine počinje poslovati kao posebna tvrtka, pod nazivom Ritterman d. o. o.
Prema proizvodnoj orijentaciji, ribogojilište je punosustavno, što znači da ima vlastito matično jato, vlastitu proizvodnju mlađi, sve do tržne veličine. Na tradiciju uzgoja vlastitog matičnog jata i vlastite mlađi osobito smo ponosni jer smo, usprkos bezobzirnim nasrtajima raznoraznih uvoznih i trgovačkih lobija, uspjeli zadržati vlastiti matični materijal, pa smatramo da smo danas jedino uzgajalište u Republici Hrvatskoj koje se može time pohvaliti. Malo je Europskih uzgajališta pastrve s gotovo 60-godišnjom tradicijom kakvu mi imamo. Zato nam je drago da su ti naši napori okrunjeni dodjelom znaka Hrvatska kvaliteta.
Sama tehnologija i kapaciteti nisu se bitno mijenjali: uzgoj mlađi iznosi cca 1.500.000 komada, a uzgoj tržne pastrve cca 140 do 150 tona godišnje.

Naši znakovi...