Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Ribnjačarstvo Poljana d.d.

Ribnjačarstvo Poljana d.d.
Ribnjaci 4
43283 Kaniška Iva
034/431-012
034/431-122
office@ribnjacarstvopoljana.hr

Ribnjačarstvo Poljana d.d. značajan je proizvođač slatkovodne ribe u Republici Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe. Utemeljeno je 1902. godine kao samostalno dioničko društvo.
U stogodišnjem postojanju, unatoč političkim i gospodarskim promjenama, Ribnjačarstvo Poljana sačuvalo je kontinuitet proizvodnje, proizvoda i ime, a 1993. godine postalo je dioničkim društvom.
Rezultat je našeg rada zdrava i kvalitetna prirodno uzgojena riba. Proizvodna tehnologija zasniva se na stogodišnjoj tradiciji kako bi se sačuvala prirodna ravnoteža ekosustava i proizvela najkvalitetnija riba.
Ribnjačarstvo Poljana d.d. smješteno je u najzapadnijem dijelu Slavonije. Sagrađeno je na srednjem toku rijeke Ilove u lijevom zaobalju, a prostire se na 1.300 hektara površine.
Bavi se uzgojem slatkovodne ribe slijeva Save i Drave. U proizvodnji su najzastupljenije vrste šaran, som smuđ, štuka, patuljasti somić, bijeli amur, sivi glavaš, bijeli glavaš, linjak, srebrni karas, zlatni karas i jegulja.
Na površinama koje su uređene za proizvodnju svih kategorija i vrsta toplovodne slatkovodne ribe danas se uzgoji oko 1.100 tona.
U ukupnoj proizvodnji ribe proizvodnja šarana obuhvaća oko 90%. Za tu se proizvodnju utroši oko 1.800 tona hrane. Ponajprije su to žitarice proizvedene na hrvatskim poljima. U gnojidbi ribnjaka koriste se organska gnojiva, a prirodna dezinfekcija je najprihvatljivija.
Za potrebe tehnološkog procesa trgovačko društvo ima vlastitu infrastrukturu: mrjestilište, mješaonicu riblje hrane, velike skladišne kapacitete, kolnu vagu, uskotračnu prugu i veliki vozni park te 48 djelatnika različitih profila i obrazovanja.
Zemljopisni položaj i smještaj ribnjaka daleko od velikih industrijskih centara, autocesta i ostalih mogućih zagađivača pogodan je za ekološku proizvodnju ribe, proizvoda koji se sve više traži na hrvatskom, a pogotovo na europskom tržištu.

Naši znakovi...