Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Pučko otvoreno učilište Libar

Pučko otvoreno učilište Libar
Nikole Zrinskog 28
35000 Slavonski Brod
+385 35 443 009
info@pou-libar.hr

Pučko otvoreno učilište LIBAR osnovano je 2002. godine temeljem osnivačkog akta. Naredne godine, 2003. realizirani su prvi obrazovnih programa temeljem rješenja izdanim od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Dugogodišnjim radom na području osnovnoškolske i srednjoškolske izobrazbe odraslih, osposobljavanja i usavršavanja mladeži i odraslih izvan sustava redovnog školovanja, kontinuirano mijenjamo kvalitativnu strukturu radnog stanovništva i potencijalne radne snage na području regije

Misija POU Libar je prilagoditi se zahtjevima tržišta rada te razvijanju inovativnih programa obrazovanja koji će omogućiti polaznicima ostvarivanje prednosti prilikom zapošljavanja te napredovanje na radnim mjestima.

Vizija POU Libar je biti prepoznatljiva vodeća obrazovna ustanova na tržištu RH koja provodi obrazovanje  surađujući s realnim i javnim sektorom stvarajući društvo  zasnovano na cjeloživotnom učenju.

Kontinuirano razvijamo i implementiramo nove formalne i neformalne programe obrazovanja. Pratimo nove trendove potražnje za zapošljavanjem i istražujemo potrebe tržišta rada. Surađujemo s poslovnim subjektima u okruženju u realizaciji praktičnih znanja ali i razvoja novih i poboljšanih načina realizacije obrazovnih programa. Prilagođavamo programe online okruženju.

Učilište Libar je aktivno i u provedbi EU projekata, kao nositelja ali i kao partner.

Razvojem programa obrazovanja s visokom razinom kvalitete, osiguravanjem kvalitetnih materijalnih uvjeta i angažiranjem vrhunskih stručnjaka cilj ustanove je ostvariti i održati status vodeće obrazovne ustanove u regiji, ali prepoznatljive u Republici Hrvatskoj.

Naši znakovi...