Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

PRVO PIVO 1664 d.o.o.

PRVO PIVO 1664 d.o.o.
Vukovarska ulica 312
31000 Osijek
031/514-707
031/514-765
direktor@pivovara.hr

Što je to pivo?
Piće s malim udjelom alkohola koje se proizvodi od ječmenog slada, vode i hmelja te uz pomoć pivarskih kvasaca. Pjenušavo,osvježavajuće piće bogato s CO2, koji vrenjem nastaje iz otopljenih žitarica, uz dodatak hmelja, koji pivu daje prepoznatljivu aromu i gorčinu. Zato se za pivo još kaže „tekući kruh“.
Kako je sve počelo…
Pivarska tradicija u Osijeku je najduža u Hrvatskoj. Prema pisanim podacima iz 1664., izvjesni gospodin Bauer proizvodio je pivo na području današnjeg Osijeka, a od 1697. godine porezne knjige spominju proizvodnju piva u Tvrđavici i Varoši.
Naša prepoznatljivost
Najstarija smo pivovara u Hrvatskoj i od 17 st. čuvari smo tradicionalnog načina proizvodnje piva. Receptura svih naših piva je ORIGINALNA I POSEBNA. Nitko ne proizvodi ovakvo pivo, pivo koje je dobiveno dužim procesom proizvodnje. Naše pivo je posebno zbog činjenice da je proces proizvodnje piva od kuhanja do punjenja u ambalažu ostao nepromijenjen. Unatoč ulaganju u modernizaciju opreme, ostali smo dosljedni tradicionalnom načinu proizvodnje piva.
Naši vlastiti bunari dubine 100 metara daju kristalno bistru vodu, koja je neophodna za proizvodnju vrhunskog piva. Pogon se sastoji od najmodernije opreme za obradu vode, koja ju poput prirodnog filtera pročišćava.
Ostali smo jedini (od većih pivovara na tržištu RH) koji koristimo smeđu staklenu bocu što nije slučajno. Smeđa boca najbolje štiti sve sastojke i istinsku esenciju koja je sljubljena s najčišćom vodom iz koje nastaje jedinstveno pivo.
Osnovna nit vodilja u proizvodnji je stvaranje piva koje ima pitkost, punoću okusa, skladnu aromu, gaziranost i stabilnu, kvalitetnu pjenu slijedeći način proizvodnje piva iz 1664. g. To je taj duh i finalni pečat osječke pivarske tradicije koji ljubitelji piva prepoznaju i vjeruju nam već 3 stoljeća.
Naše pivo nije samo za „gospodu i gentlemane”, ono je za SVE ljude – i za mlade i za stare, za zidare, za bravare, za učitelje, direktore, za radnike, za seljake za činovnike – i za tebe i za mene!
Pijmo Hrvatsko!

Naši znakovi...