Back to top

Znate li da proizvod koji nosi jedan od znakova kvalitete 63% ima veće šanse da završi u potrošačkoj košarici?

Osječko svijetlo pivo

Osječko svijetlo pivo

Priča o Osječkom pivu je priča o ponosu, stoljetnoj tradiciji i majstorstvu pretočenom u jedno od najomiljenijih pića Slavonije. Priča je to o više od tri stoljeća dugoj pivarskoj tradiciji u Osijeku posvećenoj proizvodnji originalnoga Osječkog piva od vrhunskih sastojaka, o kristalno čistoj vodi iz vlastitih zdenaca, najkvalitetnijem ječmu, kukuruzu i hmelju, o obilju ljubavi i prstohvatu slavonskoga ponosa, jedinstvenim sastojcima udruženima u okusu Osječkoga piva.
Osječko pivo proizvodi se prema starom, originalnom receptu i prema uputama prvih majstora pivara. Njegova proizvodnja traje oko mjesec dana – kako bi se njegovi sastojci sljubili u vrhunskoj aromi piva u kakvom se nekoć uživalo.
Tradicionalni način proizvodnje odnosi se ponajprije na dugotrajni proces pripreme, no tehnički i tehnološki procesi proizvodnje i distribucije energije, preuzimanja i skladištenja sirovina, kuhanja sladovine, primarne fermentacije, maturacije, stabilizacije i filtracije piva, punjenja, pakiranja i skladištenja te kontrole i upravljanja kvalitetom putem fizičko-kemijske, mikrobiološke i senzorske analitike i kontrole na najsuvremenijoj su razini.
Osječko svijetlo pivo je lager pivo koje se ponosi osvježavajućim okusom, finom, odmjerenom gorčinom te svijetlozlatnom bojom. Pakiranje u smeđe boce štiti proizvod i omogućuje potrošaču stabilnost i postojanost svih elemenata i sastojaka okusa, mirisa, boje i arome piva. Toči se u staklene boce od 0,50, 0,33 i 0,25 l, limenke od 0,50 i 0,33 l, pet boce od 1 i 2 l te bačve od 30 i 50 l.

Pivovara Osijek d.o.o.

Porezne knjige iz 1697. godine spominju proizvodnju piva u Osijeku (Tvrđavica i Varoš). Lokacija u središtu grada ograničava daljnji razvoj, pa se pivovara seli na novu lokaciju na Zelenom polju 1979. godine. Pivovara Osijek d.o.o. je proizvodno najveća pivovara u hrvatskom vlasništvu. Godine 2009. Osječko pivo dobiva novo ruho slijedeći svoju tradiciju, ali i prihvaćajući aktualne trendove i izazove. Proizvodnja Osječkoga piva realizira se kroz vlastite izvore vode uz moderan i suvremen pogon pripreme koji jamči stalnu i ujednačenu kvalitetu; birane i definirane sirovine; „normalni“ postupak spravljanja koji se ostvaruje bez naknadnog miješanja piva s vodom, što jamči i omogućuje...