Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Osječko svijetlo pivo

Osječko svijetlo pivo

Priča o Osječkom pivu priča je o ponosu, stoljetnoj tradiciji i majstorstvu pretočenom u jedno od najomiljenijih pića Slavonije. Priča je to o više od tri stoljeća dugoj pivarskoj tradiciji u Osijeku posvećenoj proizvodnji originalnoga Osječkog piva od vrhunskih sastojaka, o kristalno čistoj vodi iz vlastitih zdenaca, najkvalitetnijem ječmu, kukuruzu i hmelju, o obilju ljubavi i prstohvatu slavonskoga ponosa, jedinstvenim sastojcima udruženima u okusu Osječkoga piva.
Osječko pivo proizvodi se prema starom, originalnom receptu i prema uputama prvih majstora pivara. Njegova proizvodnja traje oko mjesec dana kako bi se njegovi sastojci sljubili u vrhunskoj aromi piva u kakvom se nekoć uživalo.
Tradicionalni način proizvodnje odnosi se ponajprije na dugotrajni proces pripreme, no tehnički i tehnološki procesi proizvodnje i distribucije energije, preuzimanja i skladištenja sirovina, kuhanja sladovine, primarne fermentacije, sazrijevanja, stabilizacije i filtracije piva, punjenja, pakiranja i skladištenja te kontrole i upravljanja kvalitetom putem fizičko-kemijske, mikrobiološke i senzorske analitike i kontrole na najsuvremenijoj su razini.
Osječko svijetlo pivo jest lager koji se ponosi osvježavajućim okusom, finom, odmjerenom gorčinom te svjetlozlatnom bojom. Pakiranje u smeđe boce štiti proizvod i omogućuje potrošaču stabilnost i postojanost svih elemenata i sastojaka okusa, mirisa, boje i arome piva. Toči se u staklene boce od 0,50, 0,33 i 0,25 L, limenke od 0,50 i 0,33 L, pet boce od 1 i 2 L te bačve od 30 i 50 L.

PRVO PIVO 1664 d.o.o.

Što je to pivo? Piće s malim udjelom alkohola koje se proizvodi od ječmenog slada, vode i hmelja te uz pomoć pivarskih kvasaca. Pjenušavo,osvježavajuće piće bogato s CO2, koji vrenjem nastaje iz otopljenih žitarica, uz dodatak hmelja, koji pivu daje prepoznatljivu aromu i gorčinu. Zato se za pivo još kaže „tekući kruh“. Kako je sve počelo… Pivarska tradicija u Osijeku je najduža u Hrvatskoj. Prema pisanim podacima iz 1664., izvjesni gospodin Bauer proizvodio je pivo na području današnjeg Osijeka, a od 1697. godine porezne knjige spominju proizvodnju piva u Tvrđavici i Varoši. Naša prepoznatljivost Najstarija smo pivovara u Hrvatskoj i...