Back to top

Znate li da proizvod koji nosi jedan od znakova kvalitete 63% ima veće šanse da završi u potrošačkoj košarici?

Kutjevo d.d.

Kutjevo d.d.
Kralja Tomislava 1
34340 Kutjevo
034/255-002
034/255-040
kutjevo@kutjevo.com

Proizvodno područje Kutjeva d.d. je Požeška kotlina smještena u središnjoj Slavoniji i kontinentalnoj Hrvatskoj. Plodovita je i lijepa. Danas je Kutjevo d.d. utemeljeno na većinskom privatnom kapitalu Envera Moralića i privatizirano prije osam i po godina te mu slijedi puni poslovni razvoj. Razvoj se nastavlja u nekoliko pravaca:
1. Proizvodnja i plasman vrhunskih i kvalitetnih vina.
Kutjevo ima 520 hektara vlastitih suvremenih nasada vinograda na južnim padinama planina Papuk i Krndija i dugu i neprekinutu tradiciju u proizvodnji vina od davne 1232. godine. Također ima dugogodišnje ugovore s kooperantima proizvođačima grožđa na 650 hektara površine. Brand Graševina Kutjevo ima uzrast od 100-tinjak godina, jer je pobjeđivao na Zemaljskim izložbama vina u Zagrebu, u kategoriji bijelih vina, između dva svjetska rata redovito i taj sjaj i slavu ima sve do danas. Uz nju tu su i ostale poznate zapadnoeuropske loze iz Burgundije, Njemačke, Austrije i Italije 15-ak poznatih sorti. U tržišnom sustavu učinjen je iskorak u kategoriju premium vina pod oznakom de Gotho. Kutjevo je najnagrađivaniji hrvatski proizvođač vina u zemlji i svijetu zadnjih 20 godina, jer redovito osvaja 70-ak nagrada godišnje. Također ima bogatu vinsku arhivu Hrvatske od 1946. godine do danas. Kutjevo je i najveći hrvatski izvoznik vina s polovinom hrvatskog vinskog izvoza.
2. Proizvodnja i plasman visokokvalitetnog sjemena ratarskih kultura europske kakvoće, u suradnji s francuskim, njemačkim, američkim i domaćim poljoprivrednim institutima i tvrtkama.
3. Prerada i plasman mesa te nekih mesnih prerađevina.
4. Proizvodnja i plasman brašna, mlinskih i pekarskih proizvoda iz vlastitog mlina i pekare.
5. Osnivanje i razvoj turističkih djelatnosti, odjel Agroturizam, gdje su brojni posjeti starom Kutjevačkom podrumu iz 1232. godine i novouređenom vlastitom restoranu te cijelom kraju.
S obzirom na vlastitu sirovinsku proizvodnju i zaokružene tehnološke procese, nove strateške menadžere i iskusne stručne kadrove, stvoreni su uvjeti za proizvodnju najkvalitetnijih proizvoda koje danas traži globalno tržište. Ukupni prihod Kutjeva veći je od 300 milijuna kuna godišnje.
Sestrinske tvrtke Kutjeva su: Božjakovina, Đakovačka vina, Poljoprivredna zadruga Stari Jankovci i vinarija Brič u Sloveniji. Stabilno poslovanje Kutjeva temelji se na velikoj i razgranatoj mreži zadovoljnih kupaca, dobavljača, znanstvenih institucija, reklamnih agencija, medija, državne nadgradnje (ministarstva, HGK, Fondovi) itd. Kutjevo je bilo i ostalo duša kraja Požeške kotline i Slavonije kao i cijele Hrvatske.

Naši znakovi...