Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Graševina

Graševina

Vrhunska graševina prvo je vrhunsko vino kontinentalne Hrvatske, proglašeno još 1976. godine. Danas je to prava vinska zvijezda. Ima raskošnu aromu zreloga grožđa, sklad svih komponenti sorte i jednu posebnu plemenitost u okusu koju je teško definirati pa ju je potrebno kušati. Razvija složene voćne i cvjetne arome i mineralno osvježavajući karakter. Uz pregršt nagrada na domaćim i međunarodnim izložbama, graševina je u Hrvatskoj postala prava robna vinska marka još i prije ulaska u tržišno gospodarstvo.
Prilagodljiva je raznim jelima, ali će se njena kvaliteta najbolje iskazati uz jela od bijelog mesa i plemenite bijele ribe.

Kutjevo d.d.

Proizvodno područje Kutjeva d.d. Požeška je kotlina smještena u središnjoj Slavoniji i kontinentalnoj Hrvatskoj. Danas je Kutjevo d.d. utemeljeno na većinskom privatnom kapitalu Envera Moralića i privatizirano prije osam i pol godina te mu slijedi puni poslovni razvoj. Razvoj se nastavlja u nekoliko sljedećih pravaca: 1. Proizvodnja i plasman vrhunskih i kvalitetnih vina. Kutjevo ima 520 hektara vlastitih suvremenih nasada vinograda na južnim padinama planina Papuk i Krndija te dugu, neprekinutu tradiciju u proizvodnji vina od davne 1232. godine. Također, ima dugogodišnje ugovore s kooperantima proizvođačima grožđa na 650 hektara površine. Brend Graševina Kutjevo ima uzrast od stotinjak godina jer...