Back to top

Na hrvatskom tržištu 84% stanovništva se odlučuje na kupnju proizvoda hrvatske kvalitete

Kamen Benkovac d.o.o.

Kamen Benkovac d.o.o.
Kralja Dmitra Zvonimira 65
23420 Benkovac
023/684-135
023/684-134
benkovac@kamen-benkovac.hr

Tvrtka Kamen Benkovac je nastala početkom 2005.g. kao sestrinska tvrtka poduzeća Grič-3 d.o.o. Djelatnost firmi je eksploatacija, obrada i prodaja benkovačkog pločastog kamena za gradnju.
Obzirom da je tvrtka Grič-3 zadnjih 10 godina intenzivno radila na otvaranju inozemnih tržišta te pritom postala prepoznata i priznata po kvaliteti i širokom asortimanu. U cilju odvajanja proizvodnje od prodaje osnovno je poduzeće Kamen Benkovac koje je svoje poslovanje usmjerilo na prodaju benkovačkog kamena na području Republike Hrvatske, a od 2006. godine preuzima i prodaju na inozemnom tržištu.
Firma zapošljava prosječno 30 djelatnika godišnje, uglavnom mladih i perspektivnih osoba sa šireg područja Zadra i Benkovca. Raspolaže skladišnim prostorima u Benkovcu, Zelini i Dugopolju te je u planu otvaranja novih skladišta na području Istre i Slavonije.
Osim benkovačkog kamena, tijekom 2005. godine započeta je izrada montažnih dalmatinskih “Grič” kućica površina od 6 i 12m2, koje su višestruko uporabljive u turizmu ali i za osobne potrebe.

Naši znakovi...