Back to top

Znate li da proizvod koji nosi jedan od znakova kvalitete 63% ima veće šanse da završi u potrošačkoj košarici?

Benkovački kamen

Benkovački kamen

Uporaba benkovačkog pločastog kamena (vapnenca) je poznata još od antičkih vremena. Obzirom na njegovu postojanost i iznimno tople boje, kamen je potom postao idealna osnova za sve vrste izgradnji, bilo da je riječ o zidanju, oblaganju ili pak o popločavanju. Pločasti arhitektonsko – građevni kamen predstavlja prirodni materijal te se ocjenjuje kao kvalitetan materijal za oblaganje unutarnjih i vanjskih, te vodoravnih i okomitih površina.

Odlike Benkovačkog kamena su njegova izvornost, autohtonost, te način obrade koji je još uvijek u skladu s ekološkom odnosno ručnom izradom.
U prilog tom da je kamen zaista izuzetan građevinski materijal govori i činjenica da unatoč tom što smo danas okruženi raznim građevinskim materijalima, kamen se sve više traži i prepoznaje kao prirodni materijal koji ima sve značajniju funkciju u izgradnji i zaštiti svih vrsta objekata, kako u Hrvatskoj tako i diljem Europe.

Kamen Benkovac d.o.o.

Tvrtka Kamen Benkovac je nastala početkom 2005.g. kao sestrinska tvrtka poduzeća Grič-3 d.o.o. Djelatnost firmi je eksploatacija, obrada i prodaja benkovačkog pločastog kamena za gradnju. Obzirom da je tvrtka Grič-3 zadnjih 10 godina intenzivno radila na otvaranju inozemnih tržišta te pritom postala prepoznata i priznata po kvaliteti i širokom asortimanu. U cilju odvajanja proizvodnje od prodaje osnovno je poduzeće Kamen Benkovac koje je svoje poslovanje usmjerilo na prodaju benkovačkog kamena na području Republike Hrvatske, a od 2006. godine preuzima i prodaju na inozemnom tržištu. Firma zapošljava prosječno 30 djelatnika godišnje, uglavnom mladih i perspektivnih osoba sa šireg područja Zadra i...