Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Benkovački kamen

Benkovački kamen

Lomljena ploča (Salič), Ciklop Bunja (Ciklop), Sječeni kamen (Ben), Kocka (Dalmacija), Sječeni kamen (Narcis), Pilana ploča (Grič), Bunja (Rustika), Propilana ploča (Bonaca), Štokana ploča (Fortuna)
Uporaba benkovačkog pločastoga kamena (vapnenca) poznata je još od antike. S obzirom na njegovu postojanost i iznimno tople boje, kamen je postao idealna osnova za sve vrste izgradnji, bila riječ o zidanju, oblaganju ili o popločavanju.
Pločasti arhitektonsko-građevni kamen predstavlja prirodni materijal te se ocjenjuje kao kvalitetan za oblaganje unutarnjih i vanjskih te vodoravnih i okomitih površina.
Odlike su kamena njegova izvornost, autohtonost te način obrade koji je još u skladu s ekološkom odnosno ručnom izradom. U prilog činjenici da je kamen zaista izuzetan građevinski materijal govori i podatak da unatoč modernom okružju raznim građevinskim materijalima, kamen se sve više traži i prepoznaje kao prirodni materijal koji ima sve značajniju funkciju u izgradnji i zaštiti svih vrsta objekata, bilo u Hrvatskoj, bilo diljem Europe.

Kamen Benkovac d.o.o.

Tvrtka Kamen Benkovac nastala je početkom 2005. kao sestrinska tvrtka poduzeća Grič-3 d.o.o. Djelatnost firmi je eksploatacija, obrada i prodaja benkovačkog pločastoga kamena za gradnju. Tvrtka Grič-3 posljednjih je deset godina intenzivno radila na otvaranju inozemnih tržišta te pritom postala prepoznata i priznata po kvaliteti i širokom asortimanu. Radi odvajanja proizvodnje od prodaje osnovano je poduzeće Kamen Benkovac koje je svoje poslovanje usmjerilo na prodaju benkovačkoga kamena na području Republike Hrvatske, a od 2006. godine preuzima i prodaju na inozemnom tržištu. Tvrtka zapošljava u prosjeku 30 djelatnika godišnje, uglavnom mladih i perspektivnih osoba sa šireg područja Zadra i Benkovca. Raspolaže...