Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Angla d.o.o.

Angla d.o.o.
Galjufova 5
10000 Zagreb
01/4664-199
01/4664-199
info@angla.hr

Angla – centar za poduku stranih jezika i prevođenje, utemeljena je 1996.g. od kada na dvadesetak lokacija u užem i širem centru Zagreba veoma uspješno i kvalitetno izvodi tečajeve stranih jezika za sve uzraste i na svim stupnjevima. Posljednjih nekoliko godina težište Angline djelatnosti fokusirano je na suradnju s radnim organizacijama koje imaju potrebe za općim, poslovnim i /ili stručnim stranim jezikom. Od početka djelovanja do danas Angla ima kontinuirani i zapaženi porast polaznika što je rezultat predane posvećenosti našoj misiji ‘pružiti polazniku vrhunsku kvalitetu nastave, te osjećaj zadovoljstva i ugode tijekom učenja’. Angla je članica Zajednice stranih jezika pri Hrvatskoj gospodarskoj komori i aktivno prati edukacijske trendove i potrebe u radnim organizacijama. Također, Angla je partner i dobitnik priznanja British Council-a (Britanskog savjeta) u pripremi polaznika za ESOL ispite koji se provode u suradnji s Cambridge University.
KONTROLA KVALITETE NASTAVE
Angla je u svoj dugogodišnji rad uvela interni sustav razvoja i kontrole. On služi da u svakom trenutku se može pratiti rad profesora, rad polaznika, pratiti nastavni proces u cjelini, kontrolirati kvalitetu nastave u svakoj pojedinoj grupi. Tijekom trajanja tečaja, vrši se stručno-pedagoški nadzor što znači da pojedinim satovima prisustvuje mentor ili voditelj nastave radi praćenja rada profesora. Tijekom tečaja i po završetku određenog stupnja polaznike molimo za povratne informacije o njihovom zadovoljstvu kvalitetom nastave. Njihova zapažanja i ocijene našeg rada najbolja su potvrda naše vrhunske kvalitete. Osim toga Angla je pristupila provjeri vrhunskih kvalificiranih vanjskih eksperata za provjeru standarda kvalitete kroz:
Znak “Hrvatska kvaliteta”
U lipnju 2015., Centru stranih jezika Angla odobreno je pravo korištenja znaka ‘Hrvatska kvaliteta’. Dodjela znaka je potvrda precizno i stručno provjerene i dokazane kvalitete svih aspekata nastave stranih jezika prema najnovijim europskim standardima. Izvrsno smo odgovorili na niz vrlo zahtjevnih kriterija koji obuhvaćaju prvenstveno nastavni proces, ali i ishode učenja, zadovoljstvo polaznika te administrativno-tehničke uvjete. Angla je jedna od prvih pet škola članica Zajednice za strane jezike pri HGK (i jedina u Zagrebu) koja ponosno nosi znak Hrvatske kvalitete!
Ustanova za obrazovanje odraslih
Angla je uspješno registrirana kao Ustanova za obrazovanje odraslih nakon što smo prošli kompleksan i zahtjevan proces verifikacije naših programa stranih jezika koje je odobrilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske. Ovom verifikacijom Angla je dobila pravo javnosti te se svjedodžba nakon polaganja stupnja upisuje u e-radnu knjižicu.
METODE RADA
U suvremena svjetska dostignuća iz područja lingvistike i učenja stranih jezika ugradili smo i svoje vlastite načine i strategije poduke, te postali prepoznatljivi po modernoj, nekonvencionalnoj nastavi, koja je u cijelosti približena polazniku, njegovim  potrebama, profilu ličnosti i stupnju obrazovanja. U tom smislu ‘metoda aktivnog učenja‘ postala je naše zaštitno obilježje zbog kojeg je Angla škola s razlikom. Sustavno pratimo i provodimo najnovije europske i svjetske trendove u poduci stranih jezika. Metodom aktivnog učenja polaznici postižu brze i efikasne rezultate i mogu aktivno upotrijebiti tj. primijeniti strani jezik u životnim i poslovnim situacijama.

Naši znakovi...