Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Zdravi ležaji – madraci “Salus”

Zdravi ležaji – madraci “Salus”

Dobar i miran san postiže se određenim preduvjetima, pa je naglasak na odabiru materijala za navlake ležaja – madraca i na karakteristikama tih materijala. Stručni tim tvrtke Bernarda d.o.o. nudi kupcima novi, cjelovito razrađeni asortiman proizvoda koji zadovoljava i najprobirljivijeg spavača. Novu kolekciju navlaka čini devet proizvoda koji se pojedinačno i prema želji kupca mogu staviti na odabranu konstrukciju ležaja – madraca Bernarda. Ovisno o potrebama korisnika i namjeni u kojoj se krevetni sustav nalazi, kupcu nudimo navlake izrazito otporne na vlagu, navlake koje smanjuju neugodne mirise (npr. od dima cigarete) i utjecaj bakterija i grinja ili napade komaraca, navlake s termoregulacijom te zaštitom od elektromagnetskih zračenja. U slučaju neodgovarajućih uvjeta u kojima korisnik boravi dok spava, svaka od navedenih navlaka ima zadatak smanjiti negativne utjecaje i tako omogućiti korisniku miran i okrjepljujući san.

Radi se o slijedećim linijama madraca:

  1. MIREA – MicroCare line

Liniju ovih madraca krasi tkanina koja je zamjena za dosadašnju ACTIGARD antibakterijsku tkaninu koja je za uništavanje grinja, bakterija i gljivica bila obrađena štetnom kemikalijom PERMETRIN. ACTIGARD tkaninu smo zamijenili MICROCARE tkaninom.

U toj novoj tkanini u samu strukturu ugrađene su molekule koje u dodiru s vlagom i solima, koje izlučuje tijelo spavača, oslobađaju kisik koji je vrlo agresivan i veže se na gljivice i bakterije te ih fizički uništava a time i ne omogućava razvoj grinja.

  1. VESPER – Antimoskito line

Ova linija madraca je izrađena od tkanina koja u svojoj strukturi ima ugrađene milijarde kapsula eteričnih ulja citrone i eukaliptusa.

Pritiskom i trljanjem tijela o tkaninu, kapsule pucaju te oslobađaju eterična ulja koja svojim mirisom tjeraju komarce.

  1. GRAVIS – Silver line

Tkanina za ovu liniju u svojoj strukturi ima 3 % srebra, te kao takva neutralizira 65-85 % svih elektromagnetskih zračenja. Poznato je da se u prošlosti voda i hrana čuvala u srebrnim posudama, kako bi se što duže održala svježina namirnica, jer su već tada znali da srebro ima antibakterijska svojstva, pa samim time i ova tkanina ima prirodna antibakterijska svojstva.

  1. ESTA – Kapok line

Izuzetna karakteristika ove tkanine je ta da zbog procesa izrade velik broj molekula zraka (80 %) ostane zarobljen u strukturu tkanine, što joj daje svojstvo savršene termoregulacije tj. po ljeti hladi, a zimi grije.

Tkanina za ovu liniju madraca se izrađuje od ploda biljke KAPOK koji ima najfinija vlakna biljnog porijekla specifične težine 8 puta manje od pamuka, pa je samim time tkanina veoma mekana i ugodna na dodir.

  1. FLUMENA – Hydrofast line

Linija madraca koja u svojem sastavu sadržava komponente koje savršeno provode cirkulaciju zraka i to tako da vlagu brzo distribuira iz madraca prema van, a ne u strukturu madraca, što rezultira da se spavač osjeća ugodno i odmorno i ne spava u tzv. vlastitom bazenu. Ova linija posebno se preporuča osobama koje se pretjerano znoje.

  1. MAGUS – Oxygen3 line

Oxygen3 liniju karakterizira tkanina koja neutralizira sve mirise, a pogotovo miris nikotina i to na način da su u strukturu tkanine ugrađene posebne molekule koje reagiraju sa svim mirisima u prostoriji i djeluju na njih tako dugo dok ih ne razgrade na kisik, ugljični dioksid, dušik i vodu.

  1. NOVITAS – Fire Resistant line

Za ovu liniju madraca navlake su izrađene od tkanina obrađenih posebnim postupcima koje im daju svojstvo negorivosti. Radi se tkaninama kao što je TREVIRA CS, te ostalim negorivim tkaninama (British standard – Crib1, Crib 5).

Tkanine kao i svi ostali materijali ugrađeni u negorive madrace ispitani su od ovlaštenih institucija te posjeduju ateste negorivosti.

  1. LENIS – Aloe Vera line

Suvremena znanost novim istraživanjima potvrđuje od davnina poznata pozitivna djelovanja ove blagodatne biljke. Aloe Vera svojim svojstvima djeluju regenerirajuće na kožu istovremeno sudjelujući u hranjenju i obnavljanju kožnih stanica.

Vođeni mišlju da biološki prirodna i zdrava svojstva materijala moraju polako preuzeti prevlast nad kemijskim sintezama, stručnjaci za izradu krevetnih sustava koristili su spomenuta saznanja o karakteristikama Aloe Vere.

  1. ORIGO – Nautica line

Atmosferski te ostali uvjeti na plovilu daleko su teži nego u klasičnim stanovima i kućama. Stoga ova linija obuhvaća kvalitetne madrace najrazličitijih oblika, dimenzija i tvrdoća. Ugrađeni materijali otporni su na vlagu, temperaturne promjene, sol te ostale agresivne supstance – posebno su prozračni i trajni (hladna spužva – Kaltschaumm, trodimenzionalna tesktilija – Spaceflex…). Uz takove madrace nude se i elastične podloge najrazličitijih oblika i dimenzija.

Bernarda d.o.o.

Međimurska tvrtka iz Pušćine nedaleko od Nedelišća bavi se proizvodnjom visokokvalitetnih kreveta, madraca, jastuka i pokrivača za hotele, pansione, apartmane i dom. Uz to, nudi i specijalizirane programe. Primjerice, u nautičkom asortimanu nudi krevete i madrace za sve vrste plovila, dok iz medicinskog programa valja izdvojiti antidekubitalni madrac za bolničku ili kućnu upotrebu koji je odobrila Agencija za lijekove i medicinske proizvode. Osim nautičkog i medicinskog, ima i dječji program. Za svoje je proizvode dobila brojna priznanja i nagrade za inovatorstvo, a više od 85 posto proizvoda izvozi. Uz nekolicinu salona u Hrvatskoj, ima prodajna mjesta u Zürichu, Moskvi, Bjelorusiji,...

Ostali proizvodi