Back to top

Na hrvatskom tržištu 84% stanovništva se odlučuje na kupnju proizvoda hrvatske kvalitete

Staročeško svijetlo pivo

Staročeško svijetlo pivo

Prirodno meka izvorska voda sa obronaka Papuka, i tradicionalna receptura i tehnologija proizvodnje piva čeških doseljenika daruvarskog kraja, čine ovo pivo izvornim predstavnikom plzenskog tipa piva u Hrvatskoj.
Okus „STAROČEŠKOG“ piva obilježava cvjetna aroma hmelja i naknadni gorkotrpki okus koji se zadržava na nepcu nakon konzumiranja.
Naziv piva „STAROČEŠKO“ , prvi put se počelo upotrebljavati 1893. godine, u vrijeme vlasništva građana Polaka, Crnera i Dobranovića i to za „STAROČEŠKO Zimsko pivo“ koje se istakalo iz drvene bačve.
Osnovne karakteristike STAROČEŠKOG piva su sadržaj ekstrakta u osnovnoj sladovini 12%, volumni udjel alkohola 4,8%, zlatnožuta boja i izraženija gorčina (25 jedinica gorčine).
Proizvodnja STAROČEŠKOG piva provodi se na tradicionalnoj češkoj tehnologiji uz korištenje modernih postrojenja, a sastoji se od 4 tehnološke faze: priprema sladovine, glavno vrenje, naknadno vrenje i odležavanje, te dorada i istakanje piva. Za proizvodnju STAROČEŠKOG piva Pivovara Daruvar koristi sirovine, koje su prirodne i proizvedene u Hrvatskoj: svijetli ječmeni slad, kukuruzna krupica, voda, hmelj i kvasac. Pivovara tradicionalno toči “STAROČEŠKO” pivo u smeđe boce, koje filtriraju svijetlost i zadržavaju proizvedeni miris i okus.
Nova etiketa i logotip opisuju originalnost spajanja staročeške recepture i nove arome.

Pivovara Daruvar d.o.o.

Pivovara Daruvar osnovana je davne 1840. godine. Jedina je pivovara izvan Češke Republike koja proizvodi pivo prema tradicionalnoj češkoj tehnologiji, što je čini jedinstvenom na ovim prostorima. Svoju proizvodnju Pivovara Daruvar temelji na tradicionalnom načinu proizvodnje piva, na prirodnoj mekoj izvorskoj vodi s obronaka parka prirode Papuk te kvalitetnim hrvatskim sirovinama bez aditiva i konzervansa. Pivovara je smještena u samom centru grada Daruvara u središtu kontinentalne Hrvatske, okruženom obroncima Papuka. U lipnju 2010. godine Pivovara Daruvar postaje dio grupacije Kufner grupe d.o.o. (www.kufner-grupa.com). Misija Pivovare Daruvar d.o.o. je očuvanje tradicije tehnologije, originalne recepture i kvalitete svojih proizvoda, koju provodi već...