Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Staročeško svijetlo pivo

Staročeško svijetlo pivo

Prirodno meka izvorska voda s obronaka Papuka te tradicionalan recept i tehnologija proizvodnje piva čeških doseljenika daruvarskoga kraja, čine ovo pivo izvornim predstavnikom plzenskog tipa u Hrvatskoj.
Okus Staročeškog obilježava cvjetna aroma hmelja i naknadni gorko-trpki okus koji se zadržava na nepcu nakon konzumiranja.
Naziv piva Staročeško prvi se put počeo upotrebljavati 1893. godine, tijekom vlasništva građana Polaka, Crnera i Dobranovića i to za „Staročeško zimsko pivo“ koje se istakalo iz drvene bačve.
Osnovne su karakteristike Staročeškog piva sadržaj ekstrakta u osnovnoj sladovini 12%, volumni udio alkohola 4,8%, zlatnožuta boja i izraženija gorčina (25 jedinica gorčine).
Proizvodnja Staročeškog piva provodi se na tradicionalnoj češkoj tehnologiji uz korištenje modernih postrojenja, a sastoji se od četiri tehnološke faze: priprema sladovine, glavno vrenje, naknadno vrenje i odležavanje te dorada i istakanje piva.
Za proizvodnju Staročeškog Pivovara Daruvar koristi sirovine koje su prirodne i proizvedene u Hrvatskoj: svijetli ječmeni slad, kukuruzna krupica, voda, hmelj i kvasac.
Pivovara tradicionalno toči Staročeško pivo u smeđe boce koje filtriraju svjetlost i zadržavaju proizvedeni miris i okus.
Nova etiketa i logotip opisuju originalnost spajanja staročeške recepture i nove arome

Pivovara Daruvar d.o.o.

Pivovara Daruvar osnovana je davne 1840. godine. Jedina je pivovara izvan Češke Republike koja proizvodi pivo prema tradicionalnoj češkoj tehnologiji, što je čini jedinstvenom na ovim prostorima. Svoju proizvodnju Pivovara Daruvar temelji na tradicionalnom načinu proizvodnje piva, na prirodnoj mekoj izvorskoj vodi s obronaka parka prirode Papuk te kvalitetnim hrvatskim sirovinama bez aditiva i konzervansa. Pivovara je smještena u samom centru grada Daruvara u središtu kontinentalne Hrvatske, okruženom obroncima Papuka. U lipnju 2010. godine Pivovara Daruvar postaje dio grupacije Kufner grupe d.o.o. (www.kufner-grupa.com). Misija Pivovare Daruvar d.o.o., koju provodi već 170 godina, jest očuvanje tradicije tehnologije, originalnoga recepta i kvalitete...