Back to top

Na hrvatskom tržištu 84% stanovništva se odlučuje na kupnju proizvoda hrvatske kvalitete

Stara Badel šljivovica

Stara Badel šljivovica

Tradicija proizvodnje Šljivovice u destilerijama Badela 1862 samo je nastavak stoljetne tradicije kojom se njeguje vještina pripremanja i odležavanja čuvene rakije.

Karakterističnu bistrožućkastu boju i specifičnu aromu Badelova Stara Šljivovica poprima odležavanjem što je neophodan, ali ne i jedini uvjet koji mora biti ispunjen da bi se postigla vrhunska kakvoća.

Badel 1862 Šljivovicu proizvodi od najpoznatije sorte šljive, šljive Bistrice.

U Badel Staroj Šljivovici sadržana je posebnost tla, osobitost kakvoće šljive Bistrice i tradicija pečenja rakije. Plod te poznate sorte šljive, poseban je detalj kojim se zaokružuje ukupna briga Badela 1862 za plemenitu voćni rakiju. Sve to – uz stočetrdesetogodišnje iskustvo proizvodnje – učinili je ovo piće prepoznatljivim i prihvaćenim u svijetu.

S ponosom Badel Stara Šljivovica nosi brojna svjetska priznanja te znak Izvorno Hrvatsko, kojim pronosi glas o vrhunskom hrvatskom proizvodu daleko izvan granica naše domovine, ispreplićući u sebi kulturno i povijesno nasljeđe i doprinoseći na taj način i turističkoj promociji Hrvatske.

Badel Stara Šljivovica s ponosom nosi sljedeće nagrade:

– MEDDAITSKO – HGK 1998

– LE D’OR – MONDE SELECTION INSTITUT POUR LES SELECTIONS DE LA –
QUALITE’ – BRUXELLES BELGIQUE 1983.

– ZLATNA AMFORA – ZAGREBAČKI VELESAJAM 1983.

– ZLATNA MEDALJA – ZAGREBAČKI VELESAJAM – 1984.

– ZLATNA MEDALJA – SAJAM LJUBLJANA – 1985.

– SREBRNA MEDALJA – SAJAM LJUBLJANA – 1988.

– IZVORNO HRVATSKO – HGK – 1998.

Badel 1862 d.d.

Badel 1862 d.d. jedan je od najvećih i najstarijih proizvođača vina i jakih alkoholnih pića u Hrvatskoj, a proizvodi i izvorsku i mineralnu vodu te prirodne i gazirane sokove. Kroz tri stoljeća vrhunski stručnjaci i suradnici ove tvrtke obogaćuju hrvatsko tržište i strana tržišta proizvodima iznimne kvalitete. Kao ključ svog uspjeha Badel 1862 s ponosom naglašava kontinuirano prožimanje tradicije (dulje od 145 godina) i suvremenih znanja i tehnologija, uz neizostavno osluškivanje potreba potrošača te pogled usmjeren budućnosti. Badel 1862 d.d. zauzima vodeću poziciju na hrvatskom tržištu vina i jakih alkoholnih pića, a svoje proizvode izvozi u 33 zemlje svijeta. Osim...

Ostali proizvodi