Back to top

Na hrvatskom tržištu 84% stanovništva se odlučuje na kupnju proizvoda hrvatske kvalitete

Badel Pelinkovac

Badel Pelinkovac

Badelov Pelinkovac najstariji je i najpoznatiji hrvatski biljni liker, a ujedno i najprodavaniji biljni liker u Hrvatskoj te najprodavaniji liker Badela 1862.

Badelov Pelinkovac tradicionalno je piće kojim je još davne 1862. godine utemeljitelj današnjeg Badela 1862 Franjo Pokorny stekao svjetsku slavu. Badelov Pelinkovac proizvodi se prema tajnoj recepturi prema kojoj se i danas tradicionalnim postupkom maceracije odabrano ljekovito bilje, u kojem prevladava pelin (lat. Artemisia absinthium), potapa u osnovnu tekućinu. Nakon toga višetjednim odležavanjem u drvenim badnjevima oslobađa svoja najvrednija svojstva. Dio tako dobivenog macerata destilira se u bakrenim kotlovima, nakon čega se destilat i macerat stapaju u gotov proizvod.

Badelov Pelinkovac konzumira se hladan kako bi njegova osebujna aroma što više došla do izražaja. Odlično mu pristaje i kriška limuna, a osvježavajuće djeluje u kombinaciji s colom, juicom, bitter lemonom, tonicom i sličnim pićima.

Badel 1862 d.d.

Badel 1862 d.d. jedan je od najvećih i najstarijih proizvođača vina i jakih alkoholnih pića u Hrvatskoj, a proizvodi i izvorsku i mineralnu vodu te prirodne i gazirane sokove. Kroz tri stoljeća vrhunski stručnjaci i suradnici ove tvrtke obogaćuju hrvatsko tržište i strana tržišta proizvodima iznimne kvalitete. Kao ključ svog uspjeha Badel 1862 s ponosom naglašava kontinuirano prožimanje tradicije (dulje od 145 godina) i suvremenih znanja i tehnologija, uz neizostavno osluškivanje potreba potrošača te pogled usmjeren budućnosti. Badel 1862 d.d. zauzima vodeću poziciju na hrvatskom tržištu vina i jakih alkoholnih pića, a svoje proizvode izvozi u 33 zemlje svijeta. Osim...

Ostali proizvodi