Back to top

Na hrvatskom tržištu 84% stanovništva se odlučuje na kupnju proizvoda hrvatske kvalitete

Standard čišćenja, dezinfekcije i redovnog održavanja klima uređaja Degenia Velebitica

Standard čišćenja, dezinfekcije i redovnog održavanja klima uređaja Degenia Velebitica

Standard čišćenja, dezinfekcije i redovitog održavanja klimatizacijskih uređaja Degenia Velebitica cjelovit je i sveobuhvatan sustav koji omogućuje pružanje standardizirane, provjerene, transparentne, kvalitetne i prepoznatljive usluge čišćenja klimatizacijskih uređaja i njihovog redovitog održavanja. Standard predstavlja jedinstveni i novi pristup čišćenju i održavanju te daje rješenje za većinu problema koji su povezani uz pružanje usluga čišćenja klimatizacijskih uređaja i njihovog redovitog održavanja.

Standardom Degenia Velebitica obuhvaćeno je čišćenje, dezinfekcija i redovito održavanje najčešće korištenih klimatizacijskih uređaja kao što su split sustavi, prozorske i kasetne jedinice te ventilokonvektori. Standardom Degenia Velebitica definirano je koji se dijelovi klimatizacijskih uređaja trebaju čistiti te stupanj mikrobiološke čistoće površine koja se treba postići nakon pranja i dezinfekcije. Standardom Degenia Velebitica propisani su i postupci čišćenja pojedinih tipova odnosno dijelova klimatizacijskih uređaja.

Rezultati ispitivanja potvrđuju učinkovitost postupaka i sredstava, odnosno potpuno uklanjanje biofilma s nataloženom nečistoćom te uništavanje zaostalih aerobnih mezofilnih bakterija, plijesni i enterobakterija.

Standard Degenia Velebitica omogućuje provjeru kvalitete izvršene usluge čišćenja i dezinfekcije klimatizacijskih uređaja. Uslugu čišćenja po standardu Degenia Velebitica mogu pružati samo osobe ovlaštene i obučene od tvrtke Miloc. Na svaki uređaj za klimatizaciju koji je očišćen ili se redovito održava u skladu sa Standardom Degenia Velebitica stavlja se naljepnica s grafičkim prikazom cvijeta Degenia Velebitica koji je zaštitni znak Standarda.

Miloc d.o.o.

Tvrtka Miloc d.o.o. osnovana je 1997. godine i u stopostotnom je privatnom vlasništvu. Trenutačno zapošljava šest djelatnika. Godine 1999. tvrtka je dobila zastupništvo renomiranog svjetskog proizvođača sredstava za čišćenje i održavanje klimatizacijskih uređaja. Godinu dana poslije pokreće akciju sustavne brige o higijeni klimatizacijskih uređaja. Akcija je bila usmjerena na educiranje servisera i firmi koje postavljaju i servisiraju klimatizacijske uređaje te na educiranje korisnika tih uređaja, odnosno osoba koje borave u zatvorenim klimatiziranim prostorima. Tvrtka Miloc na mnogobrojnim prezentacijama i seminarima upoznaje i obučava servisere s novim jednostavnim načinom čišćenja klimatizacijskih uređaja - „Čišćenje uređaja na zidu“. U raznim časopisima i...