Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Savjetovanje u zaštiti okoliša i prirode i upravljanju prirodnim resursima

Savjetovanje u zaštiti okoliša i prirode i upravljanju prirodnim resursima

S 1.400 izvršenih ugovora, 300 klijenata i 22 godine iskustva, Oikon d.o.o. vodeća je konzultantska kuća u Hrvatskoj i regiji na području stručnih poslova vezanih uz održivi razvoj. Osnovan je 1997. godine i u potpunom je privatnom vlasništvu, a ujedno ima status znanstvenog instituta koje mu je 2003. dodijelilo nadležno Ministarstvo.
Područja u kojima Oikon djeluje su zaštita prirode i okoliša, industrijska ekologija, obnovljivi izvori energije, upravljanje prirodnim resursima, ekološko modeliranje, krajobrazne analize i projektiranje, geografski informacijski sustavi (GIS), daljinska istraživanja i ICT, okolišno pravo, politika i ekonomija, studije izvodljivosti, te upravljanje programima i projektima.

OIKON d.o.o.

Oikon je ovlašten od strane nadležnog Ministarstva za obavljanje stručnih poslova zaštite okoliša i prirode, nositelj je licencije Hrvatske komore inženjera šumarstva i drvne tehnologije za izradu šumskogospodarskih planova, ima dopuštenje Ministarstva kulture za obavljanje poslova zaštite i očuvanja kulturnih dobara, i registriran je za obavljanje geodetske djelatnosti. Tvrtka zapošljava stručnjake koji pokrivaju široki spektar strukovnih područja, uključujući i sedam doktora znanosti. Svi zaposlenici u svome radu koriste modernu, vrhunsku, profesionalnu i specijaliziranu opremu, hardver i softver. Osim u Hrvatskoj, Oikon ima bogato radno iskustvo na projektima u cijeloj jugoistočnoj Europi, Turskoj, Velikoj Britaniji i na Cipru, te surađuje s...