Back to top

81% potrošača obraća pozornost na podrijetlo proizvoda prilikom kupnje

Šaran PP Orahovice

Šaran PP Orahovice

Ribnjaci PP Orahovice predstavljaju umjetno močvarno stanište posebne krajobrazne i ornitološke vrijednosti. Smješteni su u netaknutoj prirodi daleko od bilo kakvog izvora zagađivanja. U potpunosti automatizirani i opremljeni najmodernijom tehnologijom ribnjaci su povezani u jedinstven sustav kojim se iz centralne sobe upravlja automatskim hranjenjem i nadgledaju svi procesi u uzgoju ribe. Uz to sustav u svakom trenutku ima podatke o parametrima vode (kisik, pH vrijednost, temperatura vode,…) čime se omogućava praćenje razvoja ribe i osiguravaju optimalni uvjeti za njen razvoj. Upravo ti uvjeti omogućavaju normalan, brz i zdrav rast i razvoj orahovačkog šarana. Kvalitetna hrana kojom se hrane šarani osigurava visokoproteinsku kakvoću mesa. U vlastitom mrjestilištu bira se za daljnji uzgoj samo najkvalitetnija autohtona mlađ šarana tradicionalno prisutnog na tim područjima.
Šaran PP Orahovice zbog smanjenog udjela masti i prepoznatljivog laganog okusa mesa, poznat je po svojoj kvaliteti i tražena je namirnica koja se koristi u tradicionalnim hrvatskim jelima poput fiš-paprikaša, šarana na rašljama, „pijanog šarana“ te mnogim drugim specijalitetima.

PP Orahovica d.o.o.

Poljoprivredno poduzeće Orahovica d.o.o. utemeljeno je 1963. godine. U proizvodnim jedinicama odvija se ratarska, stočarska, voćarska, vinogradarska te ribnjačarska proizvodnja. Danas je PP Orahovica najznačajniji  proizvođač lješnjaka, vina i slatkovodne ribe  u Hrvatskoj. Osim proizvodnje u svom poslovnom sustavu PP Orahovica ima i najmodernije pogon za preradu ribe i doradu lješnjaka. Od vinogradarske proizvodnje uzgajaju se sorte grožđa kao što su: silvanac zeleni, pinot sivi, rizling rajnski, graševina, frankovka, chardonnay i sauvignon od kojih se proizvode sortno prepoznatljiva vina. Više informacija www.pporahovica.hr

Ostali proizvodi