Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Šaran PP Orahovice

Šaran PP Orahovice

Ribnjaci PP Orahovice predstavljaju umjetno močvarno stanište posebne krajobrazne i ornitološke vrijednosti. Smješteni su u netaknutoj prirodi daleko od bilo kakvog izvora zagađivanja. U potpunosti automatizirani i opremljeni najmodernijom tehnologijom, ribnjaci su povezani u jedinstven sustav kojim se iz središnje prostorije upravlja automatskim hranjenjem i nadgledaju se svi procesi u uzgoju ribe. Uz to, sustav u svakom trenutku ima podatke o parametrima vode (kisik, pH vrijednost, temperatura vode itd.) čime se omogućava praćenje razvoja ribe i osiguravaju optimalni uvjeti za njen razvoj. Upravo ti uvjeti omogućavaju normalan, brz i zdrav rast i razvoj orahovačkog šarana. Kvalitetna hrana kojom se hrane šarani osigurava visokoproteinsku kakvoću mesa.
U vlastitom mrjestilištu bira se za daljnji uzgoj samo najkvalitetnija autohtona mlađ šarana tradicionalno prisutnog na tim područjima.
Zbog smanjenog udjela masti i prepoznatljivoga laganog okusa mesa, šaran PP Orahovice poznat je svojom kvalitetom i tražena je namirnica koja se koristi u tradicionalnim hrvatskim jelima poput fiš-paprikaša, šarana na rašljama, pijanog šarana te u mnogim drugim specijalitetima.

PP Orahovica d.o.o.

Poljoprivredno poduzeće Orahovica utemeljeno je 1963. godine. U proizvodnim jedinicama realizira se ratarska, stočarska, voćarska, vinogradarska te riblja proizvodnja. Danas PP Orahovica raspolaže s približno 10.760 ha obradivih površina, a ima više od 300 zaposlenika. Najznačajniji je proizvođač lješnjaka u Hrvatskoj i regiji, a u svom poslovnom sustavu posjeduje najmoderniji pogon za doradu lješnjaka. Od vinogradarske proizvodnje uzgajaju se sorte grožđa poput silvanca zelenog, pinota sivog, rizlinga rajnskoga, graševine, frankovke, chardonnaya i sauvignona, od kojih se proizvode sortno prepoznatljiva vina. Ribnjačarstvo je još jedna djelatnost po kojoj je PP Orahovica danas prepoznatljiva tvrtka. Zahvaljujući najmodernijoj tehnologiji za uzgoj slatkovodne ribe,...

Ostali proizvodi