Back to top

81% potrošača obraća pozornost na podrijetlo proizvoda prilikom kupnje

Plavac Blato – kvalitetno vino

Plavac Blato – kvalitetno vino

Plavac Blato je kvalitetno crno suho vino kontroliranog podrijetla iz korčulanskog vinogorja. Dobiva se od sorte plavac mali koji se već stoljećima uzgaja na blatskim lokalitetima te je zaslužno prevladavajuća sorta vinove loze na ovim prostorima.

Plavac Blato resi kristalna rubinska boja, ugodne je i raskošne arome, osebujne i lagane trpkosti. Kao idealan partner prija uz pikantne sireve, jela od plave ribe i specijalitete od divljači. Sadrži 12-13 vol% alkohola.

Blato 1902 d.d.

Blato 1902 d.d. je utemeljeno kao Hrvatska težačka zadruga, nastala na stoljetnim tradicijama uzgoja loze, masline i drugih jadranskih kultura. Pravni je sljednik svih oblika poljoprivrednog udruživanja i organizacija u Blatu. Temeljna djelatnost tvrtke je proizvodnja, prerada i promet vina i maslinovog ulja, iako još ima i drugih područja rada, poput ugostiteljstva i trgovine. Sjedište tvrtke je u Blatu, a poslovne jedinice su u Zagrebu, Selska 56, i Rijeci, Zagrebačka 2. Pokriva tržište cijele Hrvatske, a dio matičnih proizvoda se izvozi.

Ostali proizvodi