Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Marko Polo – ekstra djevičansko maslinovo ulje

Marko Polo – ekstra djevičansko maslinovo ulje

Proizvodnja maslinova ulja u Blatu 1902 d.d. započela je sredinom prošlog stoljeća te se godinama usavršavala u skladu s novim tehnologijama proizvodnje.
Marko Polo ekstra djevičansko maslinovo ulje dobiveno je izravno iz ploda masline isključivo mehaničkim postupcima, i to od odabranih sorti maslina zapadnog dijela otoka Korčule, lastovke, drobnice i oblice, u omjeru kojim se postiže prepoznatljiv miris, okus i boja. Njegove su specifičnosti izraženi voćni okus, blaga pikantnost i umjerena gorčina. Najveći se udio ulja dobiva iz sorte lastovke koja obiluje polifenolima za koje se zna da su prirodni antioksidansi koji štite ulje od autooksidacijskih promjena, odnosno ubrzanog starenja i kvarenja.

Blato 1902 d.d.

Blato 1902 d.d. utemeljeno je kao Hrvatska težačka zadruga, nastala na stoljetnim tradicijama uzgoja loze, masline i drugih jadranskih kultura. Pravni je slijednik svih oblika poljoprivrednog udruživanja i organizacija u Blatu. Temeljna je djelatnost tvrtke proizvodnja, prerada i promet vina i maslinova ulja iako još ima i drugih područja rada, poput ugostiteljstva i trgovine. Sjedište tvrtke je u Blatu na Korčuli, a poslovne jedinice su u Zagrebu i Rijeci. Pokriva tržište cijele Hrvatske, a dio matičnih proizvoda se izvozi.

Ostali proizvodi