Back to top

Na hrvatskom tržištu 84% stanovništva se odlučuje na kupnju proizvoda hrvatske kvalitete

Luk – crveni, ljubičasti i srebrenac

Luk – crveni, ljubičasti i srebrenac

Luk je jedna od najznačajnijih povrtnih kultura koja se koristi u svakom kućanstvu.

Na poljoprivrednim površinama PIK-a Vinkovci 1995. godine započela je skromna pokusna proizvodnja da bi do danas bilo zasijano 300 ha visokovrijednih poljoprivrednih površina.

PIK Vinkovci je prvi uzgajivač na području RH sa direktnom sjetvom, a uzgaja se crveni, ljubičasti luk i luk srebrenac.

Briga o proizvodnji luka prožeta je kroz vodstvo stručnih osoba različitih odgovornosti, od nabave prvoklasnog sjemena, tehnologa u proizvodnji na polju i tehnologa skladištenja, pakiranja i otpreme.

S obzirom na osjetljivost i zahtjevnost kulture, velika se pažnja posvećuje njezi usjeva tijekom vegetacije koja se sastoji od suzbijanja korova, navodnjavanja, prihrane i zaštite od bolesti i štetnika. Kako bi se postigla vrhunska kvaliteta, sve se agrotehničke operacije izvode u optimalnim vremenskim periodima pomoću specijalizirane mehanizacije.

Višegodišnjim iskustvom ovladalo se u svim elementima proizvodnje te će se nastaviti sa proizvodnjom luka vrhunske kvalitete  koja se prati i kontrolira od polja do stola.

PIK Vinkovci plus d.o.o.

PIK Vinkovci d.d. je trgovačko društvo sa sjedištem u Vinkovcima, osnovano 1962. godine od kada prolazi višestruke promjene i prilagodbe, a sve u cilju povećanja razine proizvodnje, zapošljavanja, rasta i razvoja. U sustav Agrokora ulazi 1994. godine kada započinje sistemsko restrukturiranje u svrhu poboljšanja i moderniziranja tehnologije proizvodnje te konkuriranja na tržištu proizvodima visoke kvalitete. Danas zapošljava više od 300 stalnih i 200 sezonskih radnika.                                                                                                   Osnovna djelatnost tvrtke kojom se bavi više od pola stoljeća je primarna ratarska, povrtlarska i stočarska proizvodnja, skladištenje i sušenje žitarica i uljarica te skladištenje, prerada i pakiranje voća i povrća. Primarna ratarska i povrtlarska proizvodnja...