Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Luk – crveni, ljubičasti i srebrenac

Luk – crveni, ljubičasti i srebrenac

Luk je jedna od najznačajnijih povrtnih kultura koja se koristi u svakom kućanstvu.

Na poljoprivrednim površinama PIK-a Vinkovci 1995. godine započela je skromna pokusna proizvodnja da bi do danas bilo zasijano 300 ha visokovrijednih poljoprivrednih površina.

PIK Vinkovci je prvi uzgajivač na području RH sa direktnom sjetvom, a uzgaja se crveni, ljubičasti luk i luk srebrenac.

Briga o proizvodnji luka prožeta je kroz vodstvo stručnih osoba različitih odgovornosti, od nabave prvoklasnog sjemena, tehnologa u proizvodnji na polju i tehnologa skladištenja, pakiranja i otpreme.

S obzirom na osjetljivost i zahtjevnost kulture, velika se pažnja posvećuje njezi usjeva tijekom vegetacije koja se sastoji od suzbijanja korova, navodnjavanja, prihrane i zaštite od bolesti i štetnika. Kako bi se postigla vrhunska kvaliteta, sve se agrotehničke operacije izvode u optimalnim vremenskim periodima pomoću specijalizirane mehanizacije.

Višegodišnjim iskustvom ovladalo se u svim elementima proizvodnje te će se nastaviti sa proizvodnjom luka vrhunske kvalitete  koja se prati i kontrolira od polja do stola.

PIK Vinkovci plus d.o.o.

Osnovani 1962. god. OSNOVNA DJELATNOST tvrtke je primarna proizvodnja ratarskih i povrtlarskih kultura, trgovina, sušenje i skladištenje žitarica i uljarica, dorada sjemenskog materijala, proizvodnja industrijskog bilja, skladištenje, prerada i pakiranje voća i povrća, te stočarska proizvodnja. NAŠA VIZIJA je biti vodeća tvrtka u području poljoprivrede Vukovarsko srijemske županije, prepoznatljiva u međunarodnim okvirima, koja će trajno doprinositi cjelovitom razvoju Slavonije te očuvanju tradicijskih i prirodnih vrijednosti. Uvođenjem novih tehnologija u proizvodnju želimo svakodnevno zadovoljavati potrebe ljudi za kvalitetnom hranom na tržištu Hrvatske i šire regije, a naše zaposlenike smatramo najvrednijim dijelom tvrtke. Oni su naša trajna i usporedna prednost u tržišnom...