Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Linija proizvoda Bio bezglutenska brašna: lan, konoplja, lješnjak, badem

Linija proizvoda Bio bezglutenska brašna: lan, konoplja, lješnjak, badem

Lan-Laneno brašno je bogato vlaknima. Sadrži oko 13% lanenog ulja, biljne bjelančevine i oko 39% dijetalnih vlakana. Ne sadrži gluten.
Lan je dobro koristiti zbog brojnih blagotvornih učinaka na očuvanje zdravlja, a brašno koje se proizvodi od njega može djelomično ili potpuno zamijeniti u receptima navedenu količinu brašna. Tijekom proizvodnje lanenog brašna prvo se iz sjemenki lana hladnim prešanjem izvlači ulje, a nakon toga one se melju u fino brašno.

Konoplja-Prirodni je izvor ulja, proteina i dijetalnih vlakana. Osim proteina, vlakana i esencijalnih masnih kiselina, bogato je i kalijem, kalcijem, magnezijem, cinkom i željezom. Proteinsko brašno konoplje sadrži antioksidanse, vitamine i minerale, nema poznatih alergena. Bogato je esencijalnim masnim kiselinama kao što su omega-3 koje tijelo ne sprema kao salo i ima idealan omjer omega-6 prema omega-3 masnim kiselinama (3:1), nužno potrebnim za zdravlje, mozak, cirkulaciju, srce, kosu, kožu, zglobove i imunitet.

Lješnjak-Lješnjakovo brašno predstavlja pametnu prečicu u kuhinji: prstohvatom se postiže dubinski aromatizirani orašasti okus pečenim jelima.
Dobiva se finim mljevenjem pogače lješnjaka, i najbolji dio je da ne morate obavljati predradnje u kuhinji u slučajevima kad koristite cijeli plod lješnjaka.
Zbog niskog udjela karbohidrata, lješnjakovo brašno može biti dijelom i slanih i slatkih jela.

Badem-Badem je jedan od najvrjednijih jezgrastih plodova. Zbog visokog sadržaja nezasićenih masnih kiselina štiti nas od kardiovaskularnih bolesti. Također, sadrži puno kalcija, te stoga ima blagotvoran učinak na razvoj kosti i zuba.
Bademovo brašno nije istovjetno samljevenim bademima, jer se tijekom proizvodnje bademovog brašna iz badema hladnim prešanjem odstranjuje ulje, i tek se nakon toga melju odmašćeni ostaci prešanja. Pošto badem ne sadrži gluten, i bademovo brašno je u potpunosti bez glutena. 

BB OIL d.o.o.

Društvo BB OIL d.o.o. osnovano je u veljači 2016. godine od strane multidisciplinarnog tima  – prehrambenih tehnologa, ekonomista, geodeta, sociologa s idejom o proizvodnji vrhunskog artikla od domaće sirovine – hladno prešanih ulja od ekoloških sirovina kao proizvoda za kojima na svjetskom tržištu postoji potražnja. U skladu s rastućom svijesti o konzumaciji zdravih namirnica iz organske proizvodnje, društvo se orijentiralo isključivo na preradu ekološki proizvedenih, certificiranih uljarica i orašastih plodova pogodnih za takav način prerade. Proces proizvodnje je zaokružena cjelina, u skladu s brigom o zaštiti okoliša.  

Ostali proizvodi