Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Linija proizvoda BIO bezglutenska ulja: suncokret, uljana repica, lan, konoplja,lješnjak, badem

Linija proizvoda BIO bezglutenska ulja: suncokret, uljana repica, lan, konoplja,lješnjak, badem

Ulje suncokreta vrlo je cijenjeno zbog ugodnih senzornih svojstava i visoke biološke vrijednosti, koja je produkt sastava masnih kiselina i odgovarajućeg sadržaja vitamina E. Od svih jestivih ulja upravo je suncokretovo ulje najbogatije vitaminom E – najvažnijim prirodnim biološkim antioksidansom, koji djeluje u procesima in vivo. 

U sitnim okruglim sjemenkama uljane repice nalazi se do 40% ulja zlatno žute boje, specifičnog okusa i visoke nutritivne vrijednosti. U repičinom ulju je prisutan idealan omjer esencijalnih masnih kiselina omega-3 i omega-6 (1:2).
Repičino ulje ima visoku termičku stabilnost i održivost tj. otpornost prema oksidacijskom kvarenju zbog visokog udjela oleinske masne kiseline (51-75%) i većeg udjela gama tokoferola (prirodni antioksidans).

Lan sadrži linolnu (omega-6), oleinsku (omega-9), te palmitinsku masnu kiselinu, a više od polovice masnoća sadržanih u lanu, čini alfa linolenska kiselina (omega-3), što laneno sjeme čini najbogatijim biljnim izvorom omega-3 masnih kiselina (dvostruko većim od ribljeg ulja). Lan je moguće konzumirati kao sjemenke (potrebno ih je samljeti kako bi tijelo moglo iskoristiti njihovu punu vrijednost) ili jednostavnije – u obliku ulja.

Sjemenke konoplje (Cannabis sativa) sadrže 80% esencijalnih masnih kiselina što je više od bilo koje druge biljke. Ljudski organizam ne može proizvesti esencijalne masne kiseline i upravo zbog toga je ova biljka tako ljekovita. Od tih sjemenki proizvodi se i ulje čija ljekovitost leži u savršenom omjeru esencijalnih masnih kiselina omega-3 i omega-6. 

Lješnjak je neodoljivo ukusan te izuzetno bogat makro i mikro nutrijentima (proteinima, uljima, mineralima i vitaminima). Jezgra lješnjaka obvezan je sastojak zdravih prehrambenih dijeta.
Biljno ulje lješnjaka bogato je nezasićenim masnim kiselinama, sadrži tiamin (vitamin B1), vitamin B6, kao i manje količine ostalih vitamina B, te vitamin E. Po sastavu masnih kiselina slično je ekstra djevičanskom maslinovom ulju (visok udio omega-9 i omega-6), što ga čini odličnim prehrambenim uljem.

Svojstva bademovog ulja su u mediteranskim zemljama poznata još od antičkih vremena, a njegova primjena je univerzalna. Ono se koristi za cjelokupnu njegu tijela, ali i u prehrani.

BB OIL d.o.o.

Društvo BB OIL d.o.o. osnovano je u veljači 2016. godine od strane multidisciplinarnog tima  – prehrambenih tehnologa, ekonomista, geodeta, sociologa s idejom o proizvodnji vrhunskog artikla od domaće sirovine – hladno prešanih ulja od ekoloških sirovina kao proizvoda za kojima na svjetskom tržištu postoji potražnja. U skladu s rastućom svijesti o konzumaciji zdravih namirnica iz organske proizvodnje, društvo se orijentiralo isključivo na preradu ekološki proizvedenih, certificiranih uljarica i orašastih plodova pogodnih za takav način prerade. Proces proizvodnje je zaokružena cjelina, u skladu s brigom o zaštiti okoliša.  

Ostali proizvodi