Back to top

81% potrošača obraća pozornost na podrijetlo proizvoda prilikom kupnje

Izolacijsko staklo

Izolacijsko staklo

Izolacijsko staklo (izostaklo) sastoji se od najmanje dvije plohe stakla spojene distancerom koji je punjen apsorberom vlage, primarnim brtvilom (butil) te sekundarnim brtvilom (poliuretan, silikon, itd.).

Prozori od izostakla su nešto više od jednog okna stakla koje dijeli jednu stranu prozora od druge. Oni su bitna stavka u svakom ozbiljnom nastojanju da se kući ili zgradi poveća energetska učinkovitost.

Osim uštede energije i postizanja ugodne temperature, izostaklo nudi i niz drugih pogodnosti, primjerice smanjenje buke izvana. Također, izostaklo bolje štiti od prašine i peludi.

Većina je izostakala izrađena s dvostrukim plohama stakla, iako su neke i trostruke.

Većina izostakala unutar sebe sadrže zrak, dok se u posljednje vrijeme sve više koriste plinovi, kao primjerice argon koji umanjuje brzinu prijenosa zraka između vanjske i unutarnje staklene površine. Na taj se način dobiva dodatna razina zaštite. Takvi su plinovi netoksični.

Neka izo stakla mogu također biti izrađena sa staklom koje na sebi ima specijalizirani premaz koji pomaže refleksiji sunčevih zraka u ljetnim mjesecima te se tako omogućava ugodnija temperatura u unutarnjem prostoru.

Gorica staklo d.o.o.

Gorica staklo d.o.o. jedna je od vodećih hrvatskih staklarskih tvrtki s jasnom strategijom i vizijom poslovanja i razvoja. Staklarski obrt osnovan prije više od 40 godina prerastao je u dobro organizirano i stabilno poduzeće s perspektivnim i visokoobrazovanim stručnim kadrom te najmodernijom tehnologijom i repromaterijalom visoke kvalitete. Uz ponudu svih vrsta građevinskog stakla, tvrtka nudi i široku paletu usluga obrade stakla. Tvrtka se dokazala na mnogim zahtjevnim projektima, a konstantno ulaganje u ljude i tehnologiju te praćenje trendova na domaćem i svjetskome tržištu jamac je uspješne suradnje s tvrtkom Gorica staklo d.o.o. Tvrtka nudi usluge prodaje stakla, obrade i oblikovanja...