Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Izolacijsko staklo

Izolacijsko staklo

Izolacijsko staklo (izostaklo) sastoji se od najmanje dviju ploha stakla spojenih distancerom punjenim apsorbentom vlage, primarnim brtvilom (butil) te sekundarnim brtvilom (poliuretan, silikon itd.).
Izostaklo je bitna stavka u svakom ozbiljnom nastojanju da se kući ili zgradi poveća energetska učinkovitost. Osim uštede energije i postizanja ugodne temperature, nudi i niz drugih pogodnosti, primjerice smanjenje buke izvana te bolje štiti od prašine i peludi.
Većina je izrađena s dvostrukim plohama stakla, iako su neka i trostruka. Iako većina izostakala unutar sebe sadrži zrak, u posljednje se vrijeme sve više koriste plinovi, primjerice argon koji umanjuje brzinu prijenosa zraka između vanjske i unutarnje staklene površine. Na taj se način dobiva dodatna razina zaštite. Takvi su plinovi netoksični.
Neka izostakla mogu biti izrađena od stakla sa specijalnim premazom koji pomaže refleksiji sunčevih zraka u ljetnim mjesecima, što omogućuje ugodniju temperaturu u unutarnjem prostoru.

Gorica staklo d.o.o.

Gorica staklo d.o.o. jedna je od vodećih hrvatskih staklarskih tvrtki s jasnom strategijom i vizijom poslovanja i razvoja. Staklarski obrt osnovan prije 50 godina prerastao je u dobro organiziranu i stabilnu tvrtku s perspektivnim i visokoobrazovanim stručnim kadrom te najmodernijom tehnologijom i repromaterijalom visoke kvalitete. Uz ponudu svih vrsta građevinskog stakla, nudi i široku paletu usluga obrade stakla. Tvrtka se dokazala na mnogim zahtjevnim projektima, a konstantno ulaganje u ljude i tehnologiju te praćenje trendova na domaćem i svjetskome tržištu jamac je uspješne suradnje s tvrtkom Gorica staklo d.o.o. Nudi usluge prodaje stakla, obrade i oblikovanja stakla, montaže, prodaje i...