Back to top

81% potrošača obraća pozornost na podrijetlo proizvoda prilikom kupnje

Holcim Agrocal® razne frakcije, Holcim Vivacal® razne frakcije

Holcim Agrocal® razne frakcije, Holcim Vivacal® razne frakcije

Holcim Agrocal® (Ca) granule su prirodni izvor kalcija za dugotrajnu i učinkovitu kalcizaciju i poboljšanje kiselih tala. Prema fizikalnim značajkama, aktivacija će biti usporena i trajat će od nekoliko mjeseci do nekoliko godina, melioracijski će učinak, ovisno o količini granula, značajkama tla te agroekološkim uvjetima i intenzitetu proizvodnje, trajati godinama.

Holcim Agrocal® (Ca) mikrogranule su prirodni izvor kalcija za brzu i učinkovitu kalcizaciju i poboljšanje kiselih tala. Prema fizikalnim značajkama aktivacija će biti brza i trajat će od trenutka primjene do nekoliko mjeseci, melioracijski će učinak, ovisno o količini mikrogranula, o značajkama tla te agroekološkim uvjetima i intenzitetu proizvodnje, trajati godinama.
Prednosti pri korištenju Holcim Agrocal® proizvoda:

– povećavaju sposobnost zadržavanja vode u tlu

– smanjuju kiselost tla

– pospješuju rahlost tla

– omogućuju apsorpciju mikroelemenata

– povećavaju prinos kultura.

Holcim Vivacal® granule i makrogranule (Ca) su prirodni izvor kalcija u hranidbi životinja, posebice kokoši nesilica. Dodatkom Holcim Vivacal® granula i makrogranula u krmne smjese i obroke životinjama je osiguran glavni izvor kalcija, naročito u razdoblju nesivosti jaja. Osim toga u mišićnom želucu omogućuju djelotvornije mljevenje hrane. Posebno su prilagođene opskrbi kalcijem kod proizvodnje jaja. Veće granule daju bolje rezultate u kvaliteti i čvrstoći ljuske jaja. Veća zrnca, granule, daju bolje proizvodne rezultate i postiže se:

– puna nesivost kokoši

– perzistencija

– bolja vanjska kakvoća ljuske (čvrstoća i debljina ljuske, oblik jajeta)

– bolja unutarnja kakvoća ljuske (gustoća i visina bjelanjka)

– bolja valivost pilića

– čvršće kosti

– bolja iskoristivost hrane

Holcim Vivacal® mikrogranule (Ca) su prirodni izvor kalcija u hranidbi životinja. Dodatkom Holcim Vivacal® mikrogranula u krmne smjese i obroke životinjama je osiguran glavni izvor kalcija, naročito u razdoblju rasta, bređosti i Iaktaciji. Po sastavu, veličini i obliku zrnaca Holcim Vivacal® mikrogranule su veoma sipke i kompatibilne s drugim sastojcima koji ulaze u sastav krmnih smjesa. Omogućuju dobro miješanje i homogenizaciju krmnih smjesa, vitaminsko-mineralnih i drugih pripravaka za hranidbu životinja.

Proizvodi su ekološki je potpuno prihvatljiv za konvencionalnu i organsku poljoprivredu.

Holcim (Hrvatska) d.o.o.

Holcim Hrvatska d.o.o. dio je Holcim Grupe, jednog od vodećih svjetskih dobavljača cementa, agregata (drobljeni kamen, pijesak i šljunak), betona i usluga povezanih s gradnjom. Holcim u Hrvatskoj ima jednu tvornicu cementa, dva terminala za cement, tri tvornica betona i tri kamenoloma agregata. Kao jedan od osnivača Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HRPSOR), Holcim u poslovanju primjenjuje načela održivog razvoja te pri donošenju poslovnih odluka u obzir uzima i okolišne i društvene te ekonomske aspekte. Kvaliteta Holcimovih proizvoda direktno je povezana s kvalitetom sirovina korištenih u njihovoj proizvodnji te brigom koja se posvećuje svakoj fazi u lancu stvaranja vrijednosti....

Ostali proizvodi