Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Ekstra djevičansko i djevičansko maslinovo ulje

Ekstra djevičansko i djevičansko maslinovo ulje

Ekstra djevičansko i djevičansko maslinovo ulje Poljoprivredne zadruge Marina dobivena su mehaničkim postupkom prerade izravno iz ploda autohtone sorte masline oblice koja prevladava u maslinicima marinskoga kraja.
Iznimni pedološko-klimatski uvjeti srednjodalmatinskog područja, u kombinaciji s genetskim svojstvima domaće masline sorte oblice koja se prilagodila tom području te stručnost u preradi ovih plodova, osnovni su uvjeti za dobivanje visokokvalitetnog proizvoda.
Maslinovo ulje izuzetnih organoleptičkih i kemijskih svojstava dobiveno je pozornim odabirom vremena branja zdravih plodova koji se u najkraćem roku prerađuju u visokotehnološkom postrojenju kako bi se sačuvala sva prirodna pozitivna svojstva koja se iz ploda masline prenose u ulje.
Pozitivna organoleptička svojstva ekstra djevičanskog i djevičanskog maslinova ulja PZ Marina izražen su voćni okus, blaga gorčina i umjerena pikantnost.
Kemijska svojstva, koja su pokazatelj zdravstvene ispravnosti i biološke vrijednosti, kontroliraju se sofisticiranom aparaturom radi jamstva vrhunske kvalitete.
Ulja se čuvaju u strogo kontroliranim uvjetima i pakiraju u boce od 0,25, 0,5, 0,75 i 1 litre.

Marina poljoprivredna zadruga

Razvoj zadrugarstva u Marini, izrazito poljoprivrednom kraju, datira još od davne 1907. godine kada je u Marini osnovana Uzajamna seljačka blagajna. Bio je to prvi oblik organiziranog djelovanja marinskih težaka. Tijekom čitave je svoje povijesti zadruga u Marini bila i ostala pokretač svekolikog razvoja marinskoga kraja. Uz doprinos razvoju agrara, valja napomenuti i velik doprinos razvoju turizma i izgradnji kapitalnih komunalnih objekata komunalne i prometne infrastrukture na području cijele današnje općine. Ratnih 90-tih godina obnavlja i sadi na stotine hektara maslinika te je danas ta poljoprivredna kultura dominantna u marinskom kraju. Prilog razvoju maslinarstva dodatno je dala i PZ Marina...