Back to top

Znate li da proizvod koji nosi jedan od znakova kvalitete 63% ima veće šanse da završi u potrošačkoj košarici?

DABAR bankarska aplikacija ver. 5

DABAR bankarska aplikacija ver. 5

DA BAR bankarska aplikacija verzija 5 je nastala kao rezultat iskustva u suradnji s korisnicima uz primjenu najnovijih informatičkih tehnologija kroz razdoblje od dvadesetak godina. Odlike aplikacije su cjelovitost, sigurnost, funkcionalnost, fleksibilnost i učinkovitost. Korištenjem servisno orijentirane arhitekture SOA omogućena je neovisnost i transparentnost sustava.
DA BAR bankarska aplikacija verzija 5 se sastoji od modula koji pokrivaju cjelokupni informacijski sustav banke. Moduli su međusobno povezani, te se kombiniraju i konfiguriraju prema potrebama korisnika.
Moduli:

  1. Platni promet

– SWIFT, HSVP, prinudna naplata, model 3, RTGSX clearing

  1. Devizno poslovanje

– Pozicija, akreditivi, obrasci, jamstva, otvorene stavke, back office

  1. Kreditno poslovanje

– Krediti, margin krediti, back office, mjenice, kartično poslovanje

  1. Depozitno poslovanje

– Šalter, back office, kartično poslovanje, call centar

  1. Vrijednosni papiri

– Brokerski poslovi, riznica, skrbništvo, utuženi predmeti

  1. Risk management

– Rezervacije, adekvatnost kapitala, eksterni izvješća, datawarehouse, statistička i bonitetna izvješća, pentaho izvješća

  1. Internetsko bankarstvo

– Organizacija poslovanja se zasniva na primjeni sustava upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001 i sustava upravljanja informacijskom sigurnošću prema normi ISO 27001.

Dabar informatika d.o.o.

Dabar informatika d.o.o. je poduzeće koje se bavi izgradnjom informacijskih sustava temeljenih na vlastitim programskim rješenjima. Specijalizirali su se na području aplikativnih rješenja za financijske institucije. Korisnicima nude rješenja „ključ u ruke“ koja pokrivaju aplikacije, savjetovanje, edukaciju ključnih korisnika, konfiguriranje serverskih sustava, mrežnih sustava i potporu u radu nakon implementacije sustava. Osnovni proizvod je bankarska aplikativna potpora DABAR ver. 5, koja se stalno dopunjuje novim modulima prema željama korisnika i suvremenim kretanjima. Posluju zadnjih dvadesetak godina surađujući s velikim brojem financijskih institucija na tržištu Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Ostvareni projekti svjedoče o kvaliteti i uspješnoj dugoročnoj suradnji...