Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Baranjski kulen

Baranjski kulen

Baranjski kulen tradicionalna je suhomesnata delicija koja se u Baranji proizvodi još od kraja 19. stoljeća. Za lokalne ljude Baranjski kulen je ponos i simbol blagostanja, delicija u kojoj se uživalo za posebne prilike, a recept i tajne pripremanja prenose se s koljena na koljeno.
Od odabira najboljih komada svinjskog mesa, pripremanja nadjeva, punjenja u prirodni ovitak (katicu) do dimljenja svaki je komad Baranjskoga kulena ručni rad.
Nakon zrenja od nekoliko mjeseci, dobiva svoj prepoznatljiv izgled i okus, vrlo cijenjen među ljubiteljima pikantnih okusa i među onima koji cijene naslijeđe i podrijetlo proizvoda.
Baranjski kulen nositelj je zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla na razini Europske unije.

Belje plus d.o.o.

Već više od tri stoljeća u plodnoj baranjskoj ravnici proizvodimo domaću hranu. U sinergiji tehnologije, ekologije i tradicije i pod načelom „sljedivost od polja do stola“, prirodne sirovine pretaču se u poznate proizvode prehrambene industrije Belja. Njihovi okusi priznati su na domaćem, ali i svjetskom tržištu, o čemu svjedoče i brojne nagrade kojima su ovjenčani, primjerice, naša vina, Baranjski kulen ili ABC svježi krem sir. Naša misija je jasna: rasti, razvijati se te donijeti okuse i mirise Baranje u domove diljem domovine i svijeta.

Ostali proizvodi