Osječko svijetlo pivo
Priča o Osječkom pivu priča je o ponosu, stoljetnoj tradiciji i majstorstvu pretočenom u jedno od najomiljenijih pića Slavonije. Priča je to o više od tri stoljeća dugoj pivarskoj tradiciji u Osijeku posvećenoj proizvodnji originalnoga Osječkog piva od vrhunskih sastojaka, o kristalno čistoj vodi iz vlastitih zdenaca, najkvalitetnijem ječmu, kukuruzu i hmelju, o obilju ljubavi i prstohvatu slavonskoga ponosa, jedinstvenim sastojcima udruženima u okusu Osječkoga piva.
Osječko pivo proizvodi se prema starom, originalnom receptu i prema uputama prvih majstora pivara. Njegova proizvodnja traje oko mjesec dana kako bi se njegovi sastojci sljubili u vrhunskoj aromi piva u kakvom se nekoć uživalo.
Tradicionalni način proizvodnje odnosi se ponajprije na dugotrajni proces pripreme, no tehnički i tehnološki procesi proizvodnje i distribucije energije, preuzimanja i skladištenja sirovina, kuhanja sladovine, primarne fermentacije, sazrijevanja, stabilizacije i filtracije piva, punjenja, pakiranja i skladištenja te kontrole i upravljanja kvalitetom putem fizičko-kemijske, mikrobiološke i senzorske analitike i kontrole na najsuvremenijoj su razini.
Osječko svijetlo pivo jest lager koji se ponosi osvježavajućim okusom, finom, odmjerenom gorčinom te svjetlozlatnom bojom. Pakiranje u smeđe boce štiti proizvod i omogućuje potrošaču stabilnost i postojanost svih elemenata i sastojaka okusa, mirisa, boje i arome piva. Toči se u staklene boce od 0,50, 0,33 i 0,25 L, limenke od 0,50 i 0,33 L, pet boce od 1 i 2 L te bačve od 30 i 50 L.