Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Zlatarnica “Bashota”obrt za proizvodnju i trgovinu

Zlatarnica “Bashota”obrt za proizvodnju i trgovinu
Ilica 37
10000 Zagrab
01/4833-623
01/4833-623
info@zlatarnicabashota.hr

Zlatarnica Bashota osnovana je davne 1924. godine. Tijekom dugih godina kontinuiranog rada, njegujući tradiciju izrade nakita, nudimo osim modernog i nakit izvornog dizajna prvoklasne izrade. Kvalitetu ponuđenog nakita osigurava već četvrta generacija obitelji u zlatarsko-draguljarskom obrtu zajedno s vrijednim suradnicima. Marljivošću, znanjem, vještinama i originalnošću u izradi nakita, te asortimanom ponude, sposobni smo udovoljiti željama i najzahtjevnijih kupaca.
Osim tradicionalnog, ručno rađenog unikatnog nakita rađenog u stilu Art Deco, radimo i nakit modernog dizajna, te nakit inspiriran hrvatskom kulturnom baštinom. Nepresušno vrelo hrvatske baštine i folklornog stvaralaštva inspiracija je i recentnoj domaćoj zlatarskoj produkciji.
U zagrebačkoj zlatarnici Bashota vjerodostojno je osmišljena i ručnim radom sjajno izvedena atraktivna lepeza različitih naušnica, privjesaka, broševa, prstenja i narukvica oblikovanih sukladno tradicijskim značajkama kulturno-povijesne i folklorne baštine. Svojim izuzetnim znanjem, umijećem i iskustvom vrhunski zlatarski likovni tehničari/majstori iz zlatarske radionice Bashota kreiraju i rukom izrađuju nakit od zlata i srebra.
Nakit od plemenitih kovina inspiriran licitarima, narodnom nošnjom i igračkama je ručno rađen i oslikan raznobojnim emajlom. Godine 2017. od Hrvatske gospodarske komore dodijeljeno nam je pravo uporabe znaka „Izvorno hrvatsko“.
Oblici i likovni motivi, ornamentika i primjena izabranih zlatarskih tehnika predstavlja unikatnu dimenziju nakita. Taj i takav segment produkcije nakita zlatarnice Bashota postiže svoju ekskluzivnu prepoznatljivost, potpis i zaštićeno pravo kao najnovija akvizicija u hrvatskoj riznici tzv. naivne, pučke umjetnosti.
Dobitnici smo mnogih priznanja Udruženja obrtnika grada Zagreba kao i uvjerenja o stjecanju statusa obrta s tradicijom te umjetničkog obrta koji je izdala Hrvatska obrtnička komora. Godine 2014. i 2017. dobili smo 1. nagradu stručnog žirija i publike na Trijenalu zagorskog suvenira za suvenire temeljene na zaštićenoj nematerijalnoj baštini Hrvatskog zagorja. Ponuđene proizvode nudimo u našim dvjema prodavaonicama u Zagrebu, Ilica 37 i Ilica 69, te u Crikvenici, Trg S. Radića 14.
Drago nam je da se naš nakit može vidjeti u Zagrebu i cijeloj Hrvatskoj, ali i diljem svijeta, kao diskretan podsjetnik na našu zemlju i kulturnu baštinu.

Naši znakovi...