Back to top

Brendirajmo hrvatsku kvalitetu
Postanite nositelj znaka kvalitete HGK za proizvod/uslugu

Zdenka-mliječni proizvodi d. o. o.

Zdenka-mliječni proizvodi d. o. o.
Trg kralja Tomislava 15
43293 Veliki Zdenci
043/675-500
info@zdenka.hr

Jedna je od najstarijih mljekarskih industrija u Hrvatskoj. Tajna uspjeha Zdenka brenda su na prvom mjestu kvaliteta, kvalitetna sirovina za topljenje te tradicionalna receptura. Počeci proizvodnje Zdenka sireva sežu u daleku 1897. godinu. Udaljena je 35 kilometara od Bjelovara, a poljoprivredni je to i stočarski kraj. Bogati pašnjaci predstavljali su idealne uvjete za proizvodnju mlijeka. Godine 1921. mljekaru kupuje trgovac Viktor Hrešić koji postavlja temelje topljenih sireva na ovim prostorima i daje joj ime po svojoj kćeri Zdenki. Fotografije tadašnje šesnaestogodišnje Zdenke, uokvirene potkovom i četverolisnom djetelinom, ˝postale su simbolom napretka i dvostruke sreće˝ pa tako i zaštitnim znakom tvrtke.

Njezin lider su svakako trokutići topljenog sira, uz koji su odrastale generacije i generacije građana, ne samo Hrvatske nego i stanovnika na prostoru cijele bivše Jugoslavije. Zdenka je tako zaista postala sinonim za topljeni sir na našim prostorima.

Ključ je u kontinuitetu kvalitete, kako topljenih sireva tako i svih ostalih Zdenkinih proizvoda. Zdenka je tržištu ponudila nekoliko vrsta topljenih sireva u klasičnim pakiranja 140 g, te obiteljska pakiranja 280 g i 420 g. Kultura konzumiranja Zdenka topljenih sireva prenosi se s generacije na generaciju. Starije generacije nije potrebno animirati na potrošnju topljenih sireva, tako da su danas marketinške aktivnosti usmjerene na mlađe generacije, posebice mlade roditelje za koje se u kompaniji želi da ljubav prema topljenom siru prenose na svoju djecu.

Zdenka je jedna od vodećih tvrtki na tržištu mliječnih proizvoda. Proizvede oko 600 tona raznih sireva svakog mjeseca. S topljenim sirom drži između 70 i 80 posto hrvatskog tržišta. Približan je udio, oko 70 posto i na tržištu Bosne i Hercegovine, a veliki udio zauzima u Sloveniji, Makedoniji i Crnoj Gori te u Srbiji. Tvrtka posjeduje brojne certifikate.

Naši znakovi...